• Jaga lugu:

  Tsikligasell sai ettevõtjaks kriisis: ei osanud midagi muud teha

  Värskesse Äripäeva Gaselli TOPi jõudis 950 ettevõtet.Foto: Raul Mee

  Eesti kiiremini kasvavate firmade Gaselli TOPist rääkis hommikuprogrammis oma loo tsikleid tuuniva MRT Tech asutaja Georg Leonov. Ta ise sai ettevõtjaks eelmises kriisis ja siis otsis ideid, mida teha. Väikefirma probleem on ka tööjõud ja oskajate leidmine ning seda aitab lahendada ITsse investeerimine.

  Hommikuprogrammi tegid Meelis Mandel ja Rivo Sarapik.

  Gaselliliikumine ja Gaselli Kongress

  • Maanteel kaubaveoga tegelev MRT Tech OÜ jõuab 2022. veebruaris ilmuvasse Gaselli TOPi, kuhu kuulub kokku 949 ettevõtet. Kastra OÜ on üks 182st ettevõttest, kes jõuab kiiresti kasvavate ettevõtete edetabelisse teist aastat järjest.

  •Äripäeva Gaselli TOPi lähteandmed on ettevõtte müügitulu ja ärikasum enne makse aastatel 2018, 2019 ja 2020. 2018.aasta müügitulu peab olema vähemalt 100 000 eurot ja aastatel 2017–2019 kasvama käive ja ärikasum vähemalt 50%.

  •16.veebruaril 2022 toimub kiiresti kasvavate ettevõtete inspiratsiooniüritus, kuhu on oodata ligi 500 gaselli. Laval räägivad oma inspireeriva loo tippkokk ja innovaatilise toiduteenuse Clean Kitchen asutaja Orm Oja, kolmekordse gasellettevõtte Ulakas Kaunitar omanik ning vallatu pesupoe-butiigi perenaine Kirki Kubri, suurettevõtja Jüri Mõis, lavastaja ja meespeaosatäitja auhinna laureaat Priit Võigemast ja teised säravad esinejad. Vaata kava siit: https://gasell.aripaev.ee/

  •Gaselliliikumist toetavad TalTechi majandusteaduskond ja Coop Pank.

  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Asjatundjad teevad indeksitesse investeerimise siililegi selgeks
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.