Artikkel
 • Jaga lugu:

  Elu väljaspool suuremaid linnu: aastaga korterid kolm korda kallimad

  Teatud asulates on korterite hinnatõus aasta-pooleteise jooksul olnud kuni kolmekordne.Foto: Andras Kralla

  Kinnisvarahinnad Eesti väiksemates asulates on aasta-pooleteisega kasvanud ligi kolm korda ning paljudes asulates Harju-, Rapla- ja Lääne-Virumaal valitseb korterite põud. Säärases mahus hinnatõusuks on aga oluline üks eeldus.

  Kui Klooga-Aedlinnas Harjumaal maksid aasta-poolteist tagasi kahetoalised korterid keskmiselt 20 000–30 000 eurot, siis praegu müüakse vähegi saadaolevad korterid asulas minimaalselt 50 000–60 000 eest, toob "Uus Maa kinnisvarasaates" välja Uus Maa Maakri büroo maakler Ketlin Jundas. Saates toome sarnaseid hinnanäiteid lisaks Harjumaale välja ka teiste asulate kohta nii Lääne-Virumaalt kui Raplamaalt.
  Korteritele lisaks räägime saates pikemalt ka maamajade hindadest ja võrdleme, kumb on kallim, kas väike elamiskõlbulik maamaja Harjumaal või keskmine Tallinna korter. Uurime, milliste hindadega toimuvad praegu nii suvemajade kui aastaringsete elamute tehingud peamiselt Põhja-Eestis. Üüriturust rääkides selgub, et kahetoalise üürikorteri hind Tallinna-lähistes linnades on pealinnaga võrdsustunud ning korteri üürimine Keilas või Sakus Mustamäe ja Õismäega võrreldes enam hinnavõitu ei anna.
  Väikelinnadest ja maakodudest kõnelevas saates on Ketlin Jundase kõrval saatekülaline Uus Maa Maakri büroo maakler Meelis Paldre. Saadet juhib Lauri Leet.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Rootsi keskpank kergitas intressimäära, uued tõsted juba silmapiiril
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Rimi lõi koduveoks käed Starshipiga
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.