15 aastat tagasi otsustas Eesti taasiseseisvumisaja üks edukamaid pagari-tööstuseid Balti Sepik müüa oma kohvikud Tallinnas Süda tänava nurgal ning Narva maanteel.
Reval Café kohvikutesse on oodatud kõik, kes hindavad toidu-, kohvikultuuri ning kvaliteetset aja veetmist.
Ostjateks olid toidukultuuri hindavad vennad Rene ja Anri Treifeldt, kelle käe all said kohvikud mõne aja möödudes Reval Café nime all uue hingamise.
Tänaseks on Reval Café kohvikuid juba 13 ning nende põhiideeks on pakkuda kvaliteetset kohvi, maitsvaid pagaritooteid ja head teenindust. Kuigi eemaltvaatajale võib tunduda, et tegemist on suure kohvikuketiga, on Rene Treifeldti sõnul tegemist siiski pereäriga. „Laienemine ole meie jaoks eesmärk omaette. Uute kohvikute avamisel peame tähtsaks seda, et asukoht sobiks meie kontseptsiooniga – olla inimesele lähedal ja niiöelda kodukohvik. Meie peamiseks väljakutseks ongi see, et laienedes jääksime ikkagi väikeseks.“
Reval Café tugevuseks on hea asukoht ja pikad lahtiolekuajad, mille raames ollakse peatumispaigaks nii hommikusöögisõpradele, lõunatajatele kui hilistele kohvikukülastajatele. Plussiks on ka klientide kohtlemine pereäri põhimõtetel: hoiak klientidesse ja oma kohvikukollektiivi vastab väikesele perekohvikule, et et iga inimene saaks kõhklematult nimetada Reval Café’d „minu kohvikuks“.
Aastate jooksul avatud kohvikute juures saanud määravaks just asukoht. Ka omanike poolt aastate jooksul tehtud suurimad eksimused on seotud just asukohtadega, kuna pole täpselt osanud hinnata asukoha sobituvust või on juhtunud, et kohviku lähedal muudetud liikluskorraldus muutis kardinaalselt äriplaani.
„Praeguseks on meie kohvikuperes inimesi juba natuke alla 200. Sektori tööjõuprobleem ei ole ilmselt uudis ning sellega seoses oskame hinnata inimesi, kes meil töötavad: iga teenindaja, kokk, nõudepesija on meile väga väärtuslik, sest kohviku sujuv toimimine on võimalik ainult tänu neile,“ räägib Treifeldt, lisades, et nende sooviks on panustada oma inimestesse 100%. „Nii teeme hetkel ettevalmistusi Reval Café Akadeemiaks, mille eesmärk on anda inimestele ka niiöelda nullist vajalikud teadmised töö tegemiseks. Meie soov on nakatada inimestesse huvi kohvi- ja toidukultuuri vastu, innustades ja julgustades neid end võimalikult palju edasi arendama.“
„Praegu oleme tegelemas sellega, et tuua menüüdesse rohkem tooraineid Eesti väiketootjatelt, et saaksime pakkuda toitu parimast kättesaadavast toorainest. Hetkel on sellest saanud aga tõsine väljakutse, kuna meie kogused on teatud toorainete saamiseks liiga suureks osutunud,“ räägib Treifeldt. „Toreda uuendusena võib veel märkida, et pärast põhjalikke koolitusi ja Itaalia jäätise traditsioonide tundma õppimist alustasime mullu itaalia jäätise Reval Gelato pakkumist, mida valmistame kvaliteetsest toorainest Eestis kohapeal. Loodetavasti saab sellest tulevikus eestlaste lemmik jahe maius.“
Uus Eesti parima veinikaardiga Veinirestoran
Suve lõpuks soovib Reval Café taas midagi uut proovida ning avada koostöös Rein Kaselaga Rotermannis Veinirestoran, kus saab ilmselt olema Eesti kõige parem veinikaart, kuhu kõrvale saab sobitada lihtsat ja head toitu. Kindlasti ei saa sellest restoranist tavakliendile midagi kättesaamatut, vaid see on mõeldud nautimiseks kõigile.
Seotud lood
Eestis seisavad tuhanded lapsed ja pered silmitsi väljakutsetega, mida on raske ette kujutada. Üks väike heategu võib nende elus palju muuta. Sel aastal astus
Wallester – innovaatiline finantstehnoloogia ettevõtte, mida tunnustati hiljuti Eesti edukaima idufirmana – olulise sammu ja asus partneriks MTÜ-le
Naerata Ometi. Selle organisatsiooni eesmärk on tagada, et keegi ei peaks eluraskustega üksi silmitsi seisma.