Artikkel
 • Jaga lugu:

  Töötajate muredele lahenduste leidmine: töötukassa on laiendanud uksi ja ehitanud isegi tõstuki

  Paljud tööandjad on vähemal või suuremal määral puutunud kokku töökoha kohandamisega. Iga töötaja on erinev ning seetõttu on näiteks tarvis muuta laua ja või tooli kõrgust või siis soetada arvutihiir, mis töötaja käele sobiks.

  Kui eelpool toodud näited kuuluvad pigem igapäevaste olmemurede hulka ning puudutavad kõiki inimesi olenemata nende vanusest, tervisest, tööajast ja nii edasi, siis Eesti Töötukassa töökoha kohandamise teenuse abil pakutakse väga spetsiifilisi erilahendusi, mis nõuavad ka suuremat ressurssi.
  Peamiselt on tööandjale hüvitatud vähenenud töövõimega inimeste töölevõtmisel või juba nende töötamisel ettevõttes uste automaatikasüsteeme. Probleem on selles, et uksed on rasked ja ratastoolis inimesel on neid väga keeruline avada. Lisaks on töötukassa hüvitanud kaldteede, ukse lävepakukünniste ja ka invatõstukite soetamist ning mõnel korral on olnud vaja muuta laiemaks ukseavasid, et ratastoolis inimene saaks minna näiteks tualettruumi.
  Huvitavamatest lahendustest on meeles kassapidaja, kellele leiti koostöös tööandjaga madal platvormtõstuk, millega saab ratastoolis töötaja enda istumiskõrgust kassas muuta nii, et tal oleks ergonoomiline, mugav ja tervist toetav asend. Seni pole ette tulnud olukorda, millele poleks lahendust leitud.
  Töötukassa kogemused tööandjatega on olnud positiivsed, kuid tõsi on ka see, et tööruumide ja -vahendite kohandamise teenus nõuab tööandjalt aktiivset asjaajamist ning kannatlikkust nii töötukassa kui tööandja poolt.
  Eesti Töötukassa kaasab protsessi ka eksperte, kes annavad nii töötukassale kui ka tööandjale tagasisidet, mida oleks vaja teha, et vähenenud töövõimega inimesele oleks töökoht või töövahendid kasutatavad ja ligipääsetavad. Seejärel otsustab töötukassa komisjon, kas tööandja soovitud kohandused vastavad teenuse tingimustele.
  Tööandja ülesandeks jääb võtta vajalikele töödele hinnapakkumised, see võib võtta aega ning just väiksematel ettevõtetel on oma põhitegevuse kõrvalt keeruline seda aega leida. Küll aga on töötukassa töötajad igati toeks ning eesmärk on töötaja jaoks kriitilise tähtsusega asjad ära teha.
  Lahendused võivad olla väga lihtsad ja olla seotud iga inimese individuaalse, mitte erivajadusega, aga ka keerulisemad, mille jaoks tuleb otsida erilahendusi ning mille lahendamine võib võtta mõnevõrra kauem aega.
  Lisainfot töökoha kohandamise kohta saab töötukassa kodulehelt või pöördudes lähima büroo poole. Tutvu Töötukassa pakutavate võimalustega siin!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Aasia börs lõpetas nädala tõusuga, investorid ootavad pingsalt Föderaalreservi kohtumist
Aasia aktsiad tõusid reedel, kuna loodetakse, et koroonapiirangute leevendamine annab majandusele hoogu. Siiski on investorite ärevus uue nädala ees kõrge, muu hulgas oodatakse Föderaalreservi ja Euroopa Keskpanga otsuseid.
Aasia aktsiad tõusid reedel, kuna loodetakse, et koroonapiirangute leevendamine annab majandusele hoogu. Siiski on investorite ärevus uue nädala ees kõrge, muu hulgas oodatakse Föderaalreservi ja Euroopa Keskpanga otsuseid.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Reinsalu Operaili kaubavahetusest Venemaaga: riigiettevõttel pole moraalselt selline äri lubatud
Operaili nikliäri Venemaaga on õiguslikult lubatud, kuid küsimus on, kas Eesti Vabariigi maksumaksjatele kuuluva äri jaoks on selline tegevus moraalselt aktsepteeritav, ütles välisminister Urmas Reinsalu valitsuse pressikonverentsil.
Operaili nikliäri Venemaaga on õiguslikult lubatud, kuid küsimus on, kas Eesti Vabariigi maksumaksjatele kuuluva äri jaoks on selline tegevus moraalselt aktsepteeritav, ütles välisminister Urmas Reinsalu valitsuse pressikonverentsil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.