Mariliis Pinn • 22. september 2015 kell 14:30

TOP: ekspedeerijatel läks majandusest paremini

Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsiooni juhatuse esimehe Janek Saareoksa sõnul võivad ekspedeerijad eelmise aastaga olla rahul.  Foto: Raul Mee

Ekspedeerijad suutsid möödunud aastal kasvada kogu Eesti majandusest kiiremini. Kasumlikkusele mõjus aga aasta teisel poolel alanud probleemid Venemaaga.

Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsiooni juhatuse esimees ja Schenkeri tegevdirektor Janek Saareoks: “Kui majandusaasta tulemusi vaadata ja võrrelda, kuidas majandusel tervikuna läks, siis ekspedeerimissektor kurta küll ei tohiks. Möödunud aasta teist poolt varjutas tugevalt Venemaaga kaubavahetuse seiskumine. Eks kasumlikkus läks kõigil löögi alla.”

Neljandat aastat on Eesti edukaim eksepdeerimisfirma AS Petromaks Spediitor. Lisaks üldedetabelis parima koha teenimisele ollakse parim ka kasumi, kasumi kasvu, rentaabluse ja ROA alamtoppides.2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal.

Edetabel ilmub 23. septembri kuukirjas Logistika.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top

Hetkel kuum