5. detsember 1995 kell 22:00

EL ei taha enam ida saadusi

Kokkulepe hõlmab Poolat, T?ehhit, Slovakkiat, Ungarit, Bulgaariat, Rumeeniat ja Balti riike. Reuteri väitel pooldasid impordi piiramist Saksamaa ja Prantsusmaa.

Ida-Euroopa riikidest imporditavad põllusaadused ei avalda ELi põllumajandusele erilist mõju. Peale selle on ELil enamiku nimetatud riikidega põllumajandusalane kaubandusbilanss plussis. ELi riikide põllumajandustooted pääsevad assotsieerunud riikide turule peaaegu piiranguteta ja sealsed põllu-majandustootjad on pandud raskesse olukorda.

Kesk-Euroopa vabakaubanduspiirkonna CEFTA sisene põllumajandustoodete kaubavahetus on kannatanud tollimäärade tõttu. Äsja leppisid CEFTA riikide põllumajandusministrid kokku, et omavahelisi tollimäärasid alandatakse tunduvalt tuleva aasta alguses. KL

Hetkel kuum