16. jaanuar 1996 kell 22:00

Ookeani laevad on oksjoniohus

Ookeani pankrotihaldurite abi vandeadvokaat Urmas Arumäe kinnitas, et selle nädala lõpus sõidavad pankrotihaldurid Arno Mägi ja Aivar Leismann ning vandeadvokaat Leon Glikman Lõuna-Aafrika Vabariiki. Glikman esindab pankrotihaldureid LAVi ülemkohtus. «Delegatsiooni eesmärk on püüda takistada möödunud aasta oktoobris Kaplinnas võlgade katteks arestitud kahe Ookeani laeva müüki oksjonil,» rääkis Arumäe. Kui laevad müüakse oksjonil, ei saa pankrotipesa sentigi.

«Võita on meil palju, kuni 20 miljonit krooni,» ütles Mägi, kelle sõnutsi on neil tagataskus eelkokkulepe laevade potentsiaalse ostjaga, kes kohustub enda kanda võtma laevade arestimis-, sadama- jm kulud. »On veel mitmeid teisi juriidilisi momente, millele kavatseme LAVi kohtu tähelepanu juhtida. Näiteks Eesti ja LAVi pankrotiseaduse vastuolule,» lisas Mägi.

Hetkel kuum