16. jaanuar 1996 kell 22:00

Riigi ringkaitse

Eile toimunud pressikonverentsil kinnitas ASi EK peadirektor Henn Pärn, et rahvusvahelistele kütusefirmadele suudavad konkurentsi pakkuda vaid kolme Balti riigi koostööd tegevad riiklikud kütusefirmad. Pärn leiab ka, et riigi kütusereservi hoidmise vajaduse tõttu tulevikus tuleb lahendada ka ASi EK erastamisprobleemid. Ehk teisisõnu peaks EK jääma riigi omandusse.

EK peadirektori avaldused on üks kinnitus terendavale perspektiivile, et mitmeid piike murdnud kütusefirma Esoili erastamine on lõppenud. Parima pakkumuse tegi erastaja ise, s.o riik.

Äripäev tõdeb rahulolematult, et teatud majandusringkond on suutnud jällegi «pehmeks» teha erastajad ning sellega ühtlasi tõuganud Eestist kaugele miljoneid kroone investeeringuid. Ühtlasi tundub, et riigijuhid pole hoolimata avaldustest siiski veendunud, et eraettevõtja on riigist efektiivsem peremees. Või ehk on riikliku hetkepoliitika eesmärk hoopis kaitsta ennast, s.o rahvast kurjade investeerijate eest?

Hetkel kuum