31. jaanuar 1996 kell 22:00

Makarovi firma vara läheb aresti alla

Vokk sõnas, et kuna ASi MMM juhtkond ei ole vaatamata kohtu nõudmisele tasunud nõutud summat, otsustas täitevbüroo MMMi kontorivara arestida . «Makarovil on nii palju erinevaid tütarettevõtteid, et tõenäoliselt on ta raha juba ammu erinevatele pangaarvetele üle kantinud,» sõnas Vokk. «Tegime järelepärimise pankadesse, kus selgus, et MMMi pangakontod on tühjad, osa isegi miinuses,» ütles Vokk.

Ta lisas, et juhul kui AS MMM ei vaidlusta vara arestimist, müüb täitevamet firma kontorivara maha. «Ettevõtte juhtkond on võtnud meiega ühendust, väites, et kontoris olev inventar ei kuulu Makarov Muusik Managementile,» ütles Vokk.

ASi MMM esindava advokaadibüroo Concordia vandeadvokaadi abi Maria Mägi kinnitas, et MMM kavatseb esitada protesti vara arestimise kohta. «Kuigi ma kõnealusel kohtuprotsessil ei osalenud, tundub imelik, et täitevamet arestib vara eelnevalt kontrollimata, kellele see kuulub,» lisas ta.

ASi MMM president Jüri Makarov nimetas arestimisprotsessi Ivar Vigla ja Alar Rästa show'ks. «Väide, et MMMi pangakontol pole sentigi raha, on pisut liialdatud,» sõnas ta. « Tipp TV antenni allakukkumine tekitas firmale tõepoolest suurt rahalist kahju, millest saame üle käesoleva aasta sügiseks. Samuti pole praegu toimunud üritusi, mille arvelt võiks raha laekuda.» Makarov kinnitas, et firmal pole makseraskusi.

MMMi likvideerimisohtu Makarovil pole. «Nii väikse summa pärast pankrotti välja kuulutada oleks lausa piinlik,» sõnas ta.

Jüri Makarovi sõnutsi saab MMMist kevadeks haldusettevõte. «31. detsembriks tegutsesid mitmed MMMi tütarettevõtted juba eraldi firmadena,» märkis Makarov.

Krediidiinfo andmetel on MMMi võlgnevus Tallinna maksuameti ees jaanuari seisuga viivisega kokku 675 000 krooni ja Tallinna haigekassa ees ligi 1,3 mln krooni. Firma käive oli 1. jaanuari seisuga üle 29 mln krooni, kasum ligi 700 000 krooni.

Hetkel kuum