5. veebruar 1996 kell 22:00

Millist turismifirmat kasutate ärikliendina?

Olen turismifirmadega vähe kokku puutunud. Pole firmavalikut sügavuti analüüsinud ja osa reise oleme ise korraldanud.

Nii palju kui vaja, kasutan nii ärikliendi kui eraisikuna Estraveli teenuseid. Nende kasuks otsustab kliendi kuldkaart, soodsad hinnad ja meie suhtes hea asukoht. Estravel leidis meid ise, tuli kliendikaarti pakkuma. See on hea idee, seda enam et kuldkaart kehtib ka erareiside puhul.

Ärisõitudeks kasutame Estraveli abi umbes paari-kolme kuu tagant. Lihtsamatel juhtudel korraldame sõiduga seotud asjaajamised ise. Näiteks lennupiletite hinna osas kliendikaart ei kehti ja neid oleme me muretsenud erinevatest kohtadest.

Ka turistina olen kasutanud Estravelit, seda küll vaid paar korda.

Kasutan põhiliselt Baltic Toursi, Area ja Wrisi teenuseid, koostöö kestab juba vähemalt kolm aastat. Baltic Toursist tellime enamasti lennu- ja laevapiletid, broneerime hotellikohad. Selle firmaga on väga lihtne suhelda. Täpse info võib saada ka telefoni teel, teades, et teenindus on korrektne. Samuti tullakse seal alati kliendi soovidele vastu, juhul kui on vaja piletid ümber vahetada vms. Wrisiga on meil pigem äriline suhe, oleme vahetanud teenuseid. Lennupiletite osas on nad suured mihklid, leiavad optimaalse lahenduse ükskõik kuhu maailma otsa lendamiseks.

Area aitab reisimarsruute seada. Kasutan seda firmat ka eraisikuna palju, sest meeldib reisida omal käel autoga. Selgi suvel tahan kindlasti Hispaaniasse minna.

Hetkel kuum