6. veebruar 1996 kell 22:00

Estiko-Kommerts ühines Spari ketiga

Lepingu järgi hakkavad kolm Estiko-Kommertsi kauplust kuuluma Spari ketti. «See avab meile uue kaupade sisseostukanali, sest Spari liikmed teevad ühiseid sisseoste, eriti puudutab see puuvilju, konserve ja kohvi,» lausus Kalju Hellenurm.

Erkko Karvoneni sõnul on kolmest Estiko-Kommertsi kauplusest võimalik teha head Spari kauplused. «Osaliselt tuleb sisseseade välja vahetada, optimeerida kaubavalikut, paigaldada reklaam,» selgitas Karvonen. «Loodan, et Spari kauplused saavad olema klientide jaoks soodsad ja töötavad edukalt.»

Karvonen ei täpsustanud, kui palju soomlased Tartu kauplustesse investeerivad.

Hellenurme sõnul on Estiko viie aasta jooksul investeerinud kaubandusse 45 miljonit krooni. «Kulud peaksid end kolme-nelja aastaga ära tasuma,» kalkuleeris Hellenurm. «Spari ketti kuuluma hakkavad E-Kaubamaja ja Räni kauplus on meie ehitatud, Sõprust rendime.»

Eile allkirjastatud leping annab Estikole ainuõiguse kasutada Spari kaubamärki, samuti õiguse kaubamärgi kasutusõigust edasi müüa. Tukospar OY kohustub omakorda uurima võimalusi Estiko toodete ekspordiks Soome.

Tukospar OY on Spar Internationali liige alates 1962. aastast. Tukospar OY müüs 1994. aastal kaupu 8,5 miljardi Soome marga eest, nende turuosa Soomes oli 23 protsenti.

Hetkel kuum