27. veebruar 1996 kell 22:00

Gunnar Dudkini kriminaalasi viibib

Tartu ringkonnakohus lükkas esmaspäeval kolmandat korda edasi Tartu Kommertspanga likvideerimiskomisjoni endise liikme, ärimees Gunnar Dudkini kriminaalasja arutelu, sest prokurör ei saanud haiguse tõttu kohtuistungist osa võtta.

Dudkini kaitsja, advokaadibüroo Heta vandeadvokaat Üllar Talviste esitas ringkonnakohtule apellatsioonikaebuse Tartu linnakohtu otsuse peale, milles Dudkin tunnistati süüdi 238 000 USD riisumises ametiseisundi kuritarvitamise teel. Linnakohus karistas Dudkinit nelja-aastase vabadusekaotusega, kusjuures vabadusekaotust ei kohaldata, kui süüalune ei pane kahe aasta jooksul toime uut kuritegu. Talviste taotleb kaitsealuse õigeksmõistmist.

Ringkonnakohus lükkas kohtuistungi 13. detsembril edasi, sest prokurör nõudis täiendavaid tunnistajaid. 31. jaanuaril lükkus kohtuistung, sest täiendav tunnistaja viibis tööülesannete tõttu Soomes.

Ringkonnakohus arutab süüasja taas 11. märtsil. ÄP

Hetkel kuum