27. veebruar 1996 kell 22:00

Komisjon soovitab ministrile ASi Trio pakkumust

Sõgel kinnitas, et komisjoni hääletuse tulemused on soovitusliku iseloomuga ning lõpliku otsuse rentniku valikul teeb kultuuriminister Jaak Allik.

Ta lisas, et komisjoni salajase hääletuse tulemused ei määra kindlaks konkursi võitjat. «Kultuuriminister võib vaadata asjale hoopis teise pilguga kui mõned hääletajad,» lausus Sõgel.

Sõgel ütles, et ta esitas kultuuriministrile ettekande konkurssile laekunud pakkumuste ja komisjoni senise töö kohta eile õhtul.

Eile toimunud komisjoni istungil esitasid Tipp TV ja ASi Trio esindajad komisjoni liikmetele kokkuleppe, mille kohaselt nad kandideerivad üleriigilise telekanali rendikonkursil ühise pakkumusega.

Sõgeli sõnutsi viibis eilsel komisjoni istungil üks ASi Trio omanikke Rein Lang, kes tutvustas komisjonile ASi Trio ja Tipp TV ühist pakkumust. Sõgel ei soovinud avalikustada kohtumise üksikasju, nimetades toimunud infovahetust konfidentsiaalseks.

Tipp TV aktsionäride hulka kuuluv Vello Väinsalu ütles, et ei soovi kommenteerida Tipp TV aktsionäride liitumist ASi Trio esitatud avaldusega. «Praegu on vara rääkida sellest, kuidas hakkab asi juriidiliselt välja nägema,» sõnas Väinsalu.

Ta ei soostunud rääkima, kas tegemist on Tipp TV ja Trio omanike vahel varem sõlmitud lepinguga või tulenes ühine pakkumus sellest, et komisjon jättis konkursist kõrvale Tipp TV aktsionäride pakkumuse seal esinevate vigade tõttu ning Triol puudus teletöö kogemus.

TV3 tegevdirektori kohusetäitja Andres Jõesaar ütles, et tal puudub ülevaade eile toimunud komisjoni istungist ja seal tehtud otsustest. «Erinevalt Langist ei olnud mina komisjoni istungile kutsutud,» sõnas ta. Jõesaare sõnul viibis ta eelmisel komisjoni istungil.

Jõesaar kinnitas, et möödunud nädalal üleskerkinud probleem, nagu ei oleks võimalik registreerida äriregistris ASi TV3 nimes esineva numbri tõttu, on lahenenud. «Meid registreeritakse just nimelt selle nime all,» kinnitas ta.

Hetkel kuum