7. märts 1996 kell 22:00

Veosed haihtuvad

Enam kui pooled strateegilised veosed, mis peaksid jõudma Kaliningradi oblastisse, kaovad Balti riikides ja jõuavad tegelikult Euroopa ja Ameerika riikidesse, teatas kolmapäeval Moskva ajaleht Komsomolskaja Pravda.

Ajaleht viitas Vene siseministeeriumi majanduskuritegudega võitleva peavalitsuse juhtidele, kuid konkreetseid nimesid ei maininud.

Komsomolskaja Pravda kirjutab, et «musta auku» on õnnestunud mõnevõrra katta üksnes hiljutise operatsiooniga Transiit. «Kohe pärast seda tõusis järsult bensiini hind Leedus ja metalli hind Londoni toormebörsil,» väidavad kirjutise autorid. Ajalehe hinnangul ohustavad Venemaa välismajandustegevuses kordasaadetavad kuriteod tõsiselt riigi julgeolekut. Artikli väitel võtavad «räpast raha» heameelega vastu Saksamaa, Austria, USA ja Briti pangad.

Ajaleht kirjutab, et aasta jooksul on Venemaa siseministeerium avastanud üle 3000 rahaülekande välismaale «mingisuguste lepingute katteks, mis ei olnud seotud ei kaupade ega valuutaga». Nende tehingute tõttu on Venemaa jäänud ilma kolmest miljardist dollarist, 30 miljonist Saksa margast ja 20 miljonist Prantsuse frangist, teatab ajaleht. BNS

Hetkel kuum