14. märts 1996 kell 22:00

LAIB võitleb kriisiga

Panga ajutine haldur Romualdas Visokavicius ütles, et täna teeb pank aktsionäridele ettepaneku aktsiate hinda kümme korda vähendada. See vähendaks aktsiakapitali 42 miljonilt 4,2 miljoni litini.

Samuti peavad aktsionärid otsustama aktsiakapitali tõstmise 174 miljoni litini. Riigi osalus aktsiakapitalis jääks siis 17 protsendile. Visokaviciuse sõnul on väike- ja suurhoiustajad nõus panema umbes 15% külmutatud arvetest aktsiakapitali. See summa on ligi 80 miljonit litti. Veel 50 miljonit loodab panga juhatus saada vanadelt aktsionäridelt, miljon litti panga töötajatelt ja kümme miljonit teistest allikatest. Riigi osa võib moodustada kuni 30 miljonit litti.

Arvestades, et maailmapank on lubanud 50 mln dollarit Leedu probleemsete pankade jaluleaitamiseks, taotleb LAIB sealt 10 miljonit dollarit. BNS

Hetkel kuum