24. märts 1996 kell 22:00

Veeber vahi all mai lõpuni

Veeberit süüdistatakse tulude varjamises, ametiseisundi kuritarvitamises ja dokumentide võltsimises, millega on riigile ja Tartu linnale tekitatud üle kahe miljoni krooni kahju.

Politsei vahistas Veeberi pärast seda, kui oli mitu kuud uurinud tema osalusega firmade raamatupidamisdokumente. Keskuurimisbüroo eriti tähtsate asjade uurija Aivar Otsalt väitis Veeberi vahistamist põhjendades, et süüdistatav võib vabaduses olles mõjutada tunnistajaid oma ütlusi muutma.

Kriminaalasi Veeberi vastu algatati 4. detsembril 1995. Teda süüdistati ametiseisundi kuritarvitamises, sest Veeber oli sõlminud ilma selleks volitusi omamata ASi Anne Soojus nimel Hoiupangaga laenulepingu ligi kümne miljoni krooni suuruses summas.

Vandeadvokaat Uno Lõhmus taotles Veeberi vabastamist, kuna pidas vahistamist ebaseaduslikuks ja esitas prokuratuurile avalduse uurija Aivar Otsalti taandamiseks. Advokaat lubas protestida linnakohtu otsuse hoida Veeberit vahi all kuni 22. maini ja asja ringkonnakohtule edasi kaevata.

Tiit Veeber on kodaniku ja linnavolinikuna korduvalt kritiseerinud Tartu politseiprefektuuri tööd ning nõudnud prefekt Aleks Uibo väljavahetamist. Hiljuti keskuurimisbüroo direktori ametikohale asunud Uibo ei seosta enda Tallinnasse tööleminekut Veeberi isikuga.

Hetkel kuum