29. aprill 1996 kell 22:00

Lühiuudised välismaalt

Läti peaministri Andris ?kele teatel on Läti valitsusel kavas Liepaja sadama tarvis vabakaubandusseaduse väljatöötamine.

Lisaks Liepaja sadama muutmisel vabasadamaks luuakse sadama territooriumil vabakaubandustsoon, selgitas ?kele.«See, et teiste rahvusvaheliste sadamate juhatused on hakanud närveerima ja uurima, kas meie Riia vabasadama seadus Euroopa direktiividele vastab, näitab, et tegime õige otsuse,» märkis peaminister.

10. aprillil võttis Läti valitsus vastu Riia vabasadama eeskirja, mis omab seaduse jõudu. BNS

Alates 1. maist hakkab Riia Kommertspank välja andma rahvusvahelisi krediitkaarte Visa Electron.

Panga info-reklaamiosakonna juhi Valdis Jalinskise sõnul peaks suvel jõutama kõigi Visa-klassi krediitkaartide väljastamiseni.

Praegu on Visa-kaart kasutusel 220 riigis ja territooriumil ning kaardi teenuseid saab kasutada ühtekokku 11 miljonis teenindusasutuses üle maailma. 1. mail alaneb Lätis ka Visa-kaardi kasutajate ostudelt võetav komisjonitasu seniselt 1 protsendilt 0,3 protsendile. LETA-ETA

Hetkel kuum