29. aprill 1996 kell 22:00

Reformistid on populistid

Reformierakond on hakanud viimasel ajal tegutsemise asemel lootusi heietama ja ennustama. Neil päevil BNSi vahendusel avalikkuse ette jõudnud uudis reformierakonna volikogul kõneldust paneb valijad ainult nõutult õlgu kehitama. Reformierakondlase ja välisministri Siim Kallase «üllatuslikus» väites, et Eesti vajab majanduskasvu, on raske leida midagi uut. Iga normaalne inimene saab aru, et majanduskasv on vajalik. Kui me lisame siia veel väljendid «Reformierakond peaks olema selgemalt radikaalne», «Eesti ei tohi jääda loorberitele puhkama», «Välisinvestorid on väga olulised», «Peaksime muutuma veelgi atraktiivsemaks» ning osutuse, et bürokraatiat ja korruptsiooni tuleb piirata, siis näeme, et reformierakond on minemas kergemat teed. Nimetatud väljendid ilustavad iga populistliku poliitiku sõnavara. Rääkida oskame me kõik, rohkem tegusid, härrased! Muidu avastame ühel heal päeval tõesti, et terve Aasia marsib meist eespool.

Hetkel kuum