16. mai 1996 kell 22:00

Opositsioon läheb aktsiiside kallale

Näib, et kätte hakkab jõudma aeg, mil kodumaise turu kaitsel asutakse sõnade tegemiselt tegude teele. Eile esitasid liberaaltsentristid ja isamaalased riigikogule mitu seaduseelnõu, mille eesmärk on kodumaise tubaka aktsiisi alandamine ja õlleaktsiisi ühtlustamise edasilükkamine aasta võrra. Olukorra dramaatilisuse on seaduseandjatele hästi selgeks teinud Eesti Tubakas. Erinevalt eestimaistest tootjatest, kes rabavad siin lõpuni ja kel pole siit jalga lasta kuhugi, astusid Eesti Tubaka Rootsi-poolsed omanikud turu ebasoodsaks muutumisel lihtsalt minema. Nüüd kardetakse, et jäävad seisma ka pruulikojad ja õpetajate puhkusetasud seetõttu välja maksmata. Opositsioon on välja arvutanud, et kurjategijad teenivad tubaka ja alkoholi salakaubandusest pool miljardit krooni aastas. Muidugi on lihtsam, kui panna korralikult tööle toll ja piirivalve, muuta taas aktsiise ja jätta seega tulust ilma kurjategijad ja ka iseend.

Hetkel kuum