20. mai 1996 kell 22:00

Silmet otsib toorainet Hiinast

Seni vaid Venemaalt Solikamskist ostetud tooraine baasil haruldasi muldmetalle tootva RASi Silmet juhtkond peab kõnelusi Hiina toorainefirmadega.

RASi Silmet peadirektor Priit Saksing teatas, et Silmet tahab saada Hiinast sellel aastal 1000 tonni toorainet. «Hiinlaste pakutud tingimused tooraine müügiks on samad, mille alusel me saame toorainet Solikamskist,» teatas Saksing.

Ta rääkis, et kokkuleppele Hiina esindajatega tahetakse jõuda 6. juuniks, mil Eestit ja Silmetit külastab Hiina peaministri esimene asetäitja. «Tahame jõuda selleks ajaks kokkuleppele, aga veel ei ole kindel, kas ikka jõuame,» kommenteeris Saksing läbirääkimiste käiku.

Seni on Silmet saanud toorainet Solikamski magneesiumitehasest ning seda Moskvas asuva vahendusfirma Tehsnabekspordi kaudu.

Hiinast on pakkumuse teinud mitu tootjat, samuti on Silmetisse jõudnud pakkumused Austraaliast. ÄP

Hetkel kuum