21. mai 1996 kell 22:00

Kindlustusturul kujunevad liidrid

Kahjukindlustuses on üksikutes kindlustusliikides selged turuliidrid, mõnes liigis on koondunud suurem turuosa paari kindlustusseltsi kätte. Kohustuslikus liikluskindlustuses kogusid kõige enam preemiaid Eesti Varakindlustus 29,4 mln kr ning ASA Kindlustus 24,5 mln kr. Neile järgnevad Eesti Aeromet ja Salva Kindlustus.

Liikluskindlustuses kogusid seltsid kokku 99,4 mln kr preemiaid, hüvitisi maksid 56,2 mln krooni. Kindlustusliigi kahjusus (preemiate ja hüvitiste suhe) oli 44%.

Ettevõtete varakindlustamises on Balti Kindlustusselts (Bico), Polaris-Vara ja Seesam kogunud igaüks üle 10 mln krooni preemiaid.

Bico ja Polaris on kogunud oma ettevõtete vara liigi preemiatest ligi pool või enam autode kaskokindlustusest, Seesami puhul moodustab preemiatest auto-kaskokindlustus vaid kümnendiku.

Kodanike vara liigis erastamisel oleva RASi Eesti Kindlustus tütarfirmale Eesti Varakindlustus vastast ei ole. Eesti Varakindlustus kogus esimese nelja kuuga 7,8 miljonit krooni preemiaid, kogu turumaht selles liigis oli 10 mln krooni.

Õnnetusjuhtumi kindlustamisel on Seesam kogunud 3 mln krooni preemiaid, mis on peaaegu kaks korda rohkem kui teisel kohal oleva Hansa Kindlustuse 1,5 mln kr. Turumaht selles kindlustusliigis oli 10,1 mln krooni.

Elukindlustusturul prognoosivad eksperdid märgatavat elavnemist peale Bico Elukindlustuse ASi ja Hoiupanga Elukindlustuse ASi tegevuse alustamist. Aprillis tuli agressiivselt turule Hansapanga Kindlustusselts, kes aprillis kogutud preemiate mahult asetus kuue tegutseva elukindlustusseltsi seas neljandaks.

Elukindlustuses on selge turuliider Eesti Kindlustus, kes kogus esimese nelja kuuga 11,3 mln kr preemiaid. Eesti Kindlustusel oli samas keskmisest kõrgem kahjusus, hüvitisi maksti 7,1 mln kr.

Hetkel kuum