• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Indeksid liikusid eile eri suundades

  Teisipäeval, 28. mail, registreeriti EVKs 12 erineva väärtpaberiga kokku 75 tehingut. Järelturu päevakäive oli 6 903 025,30 krooni.
  Raske öelda, kas järelturul valitseb praegu vaikus enne tormi, igaljuhul on aga tegemist vaikusega peale tormi. Alles hiljuti ulatus tehingute arv ca 200 tehinguni päevas ja käibed püsisid stabiilselt 15 mln ja 20 mln krooni vahel.
  ÄP indeksid liikusid eile eri suundades, mis on päris harvaesinev nähtus. Üldindeks tõusis 0,46 punkti, 312,73 punktile. Pangasektori indeks aga langes 0,73 punkti, 349,46 punktile.
  Üldindeksi tõusu põhjustas kõigi indeksisse kuuluvate nn tootmisettevõtete aktsiate hinna tõus, Norma aktsia kallines 2,88%, Saku õlletehase aktsia 1,69% ja kaubamaja aktsia 0,46%. Suurim tõusja oli Hansa EF (+8,4%).
  Suurimad langejad olid samas Hoiupanga (-2,00%), Ühispanga (-1,27%) ja Tallinna Panga (-0,81%) aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.