28. mai 1996 kell 22:00

Mõned õlled on teistest paremad

Alles mõni päev tagasi kaitsetollide vajaduse eitamisega selgroogu näidanud Tiit Vähi juhitav valitsus kummutas juba levima hakanud oreooli valitsuse selgest ning konkreetsest majandusjoonest eile ühe otsusega. Kohalike ja importõllede aktsiiside ühtlustamine lükati 1. juulilt edasi 1. detsembrile. Rõõmustada võivad kõik kaheksa kodumaist õlletootjat, korralikul tasemel lobby tasub ennast alati ära.

Soovimata vähimalgi määral maha teha kohalike õllemeistrite pruulitud janukustutajaid, imestab Äripäev siiski valitsuse otsuse üle. Mis võis olla kodumaiste õllede soosimise pikendamise põhjus? Eile põhjendust veel ei avalikustatud.

Ehk on valitsus lihtsalt veendunud raamatus «Vahva sõduri ?vejki juhtumised...» väidetus, et see valitsus, kes õlle hinda tõstab, kukub? Äripäeva hinnangul on aga tubakaaktsiisi kehtestamise ajal mõistlikult käitunud valitsus nüüd kesvamärjukesega pehmeks joodetud.

Hetkel kuum