• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsi mõju aktsia hinnale

  Margus Järv EE Investeeringutest julges reedel prognoosida, et hinnatõusu võib oodata juba järgmisel nädalal.
  Sulev Raik Cresco Investeeringutest ennustas, et hinnahüpe tuleb augustis.
  Raigi arvamust jagab Charlie Viikberg Hoiupangast, kes on varem öelnud, et täielikult käivitub börs alles sügisel.
  Börsi juhatuse esimees Henn Oit polnud nõus kommenteerima börsi mõju aktsiate hinnale.
  Täna börsil noteeritud väärtpaberitele lisanduvad lähiaegadel Norma ja Tallinna kaubamaja aktsia, ennustas reedel börsi nõukogu esimees Ivar Lukk.
  Henn Oidi sõnul tuleb börsi nõukogu reeglipäraselt kokku iga kuu esimesel ja kolmandal kolmapäeval, vajaduse korral kutsutakse kokku erakorraline istung. Seega ei ole Norma ning Tallinna kaubamaja aktsia börsiletulekut oodata enne juuni lõppu. «Tõenäoliselt tulevad Norma ja kaubamaja aktsia börsile sügisel,» ütles Oit.
  «On märgata lääne, eriti Londoni investorite suurenevat huvi Eesti aktsia-turu vastu,» ütles väärtpaberibörsi projektijuht Helo Meigas.
  Reedel kell 14.20 sooritas Tallinna väärtpaberibörsil esimese ja ainsa tehingu president Lennart Meri. Pärast mõningast tingimist ostis president neli Hüvitusfondi VI seeria obligatsiooni hinnaga 78,5 krooni tükk.
  Tallinna väärtpaberibörs võtab täna kasutusele ühtse börsiindeksi, mille algväärtus on 100 punkti. Börsiindeksi arvutamisel on kaasatud tänasest noteeritud Forekspanga, Hansapanga, Hoiupanga, Tallinna Panga ja Ühispanga aktsia. «Kaugemas tulevikus plaanime kasutusele võtta erinevad indeksid erinevatele väärtpaberiliikidele,» ütles Helo Meigas.
  Seega hakkab Eesti väärtpaberituru arengut iseloomustama juba kolmas indeks. Esimene -- Äripäeva aktsiaindeks -- alustas 1995. a 7. aprillil ja teine -- väärtpaberite keskdepositooriumi indeks -- lisandus 1. juulil. Nii Äripäeva indeks kui ka keskdepositooriumi indeks on aastaga tõusnud algselt 100 punktilt 300 punkti taha. Peamiselt on tõus toimunud viimastel kuudel.
  Tallinna väärtpaberibörsil on 22 aktsionäri, aktsiakapital on 2,3 miljonit krooni. Avamispäeva seisuga oli börsil 13 liiget: Forekspank, Hansapank, Hoiupank, Innovatsioonipank, Ühispank, Põhja-Eesti Pank, Tallinna Pank, AS Talinvest, Eesti Ekspressi Investeeringute AS, AS Traader, AS Aktoris, ICI Trust ja HF Arenduse AS. Börs on avatud tööpäeviti kella 10.00--16.00.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.