5. juuni 1996 kell 22:00

Seebimull lõhkeb

Tänases Äripäevas lubab Talinvest asuda kaaluma mööblitootja Marlekor ostmist. Vabriku omanike ilmselge huvi aktsiate müümise vastu on arusaadav. Marlekori eelmise aasta kahjum oli 1,3 miljonit krooni, lahendamata on vaidlus erastamisagentuuriga 17,2 miljoni kroonise võla suhtes, aprillis peatas Marlekor mööbli tootmise, kuu enne seda möödus müügikäibelt Marlekorist, seni Eesti suurimast mööblitootjast, Standard jne. Lühidalt, ärimehe Peter Sedini äriketist: Marlekor ja kindlustusseltsid Aeromet, Farret, Kalju on osutunud mööblifirma keti nõrgimaks lüliks.

Äripäev kahtleb, kas Talinvesti peaeesmärk on Marlekor efektiivselt tööle panna. Investeerimisfirma on huvitatud Marlekorist eelkõige kui kinnisvaraobjektist. Vabriku hinnalisusest räägivad kõnekalt nii asukoht kesklinnas kui ka riigilt vabrikule vastantud luba krundialuse maa ostmiseks. Marlekori ost on ka loogiline põhjendus Talinvesti loobumisele kinnisvaraobjektina väiksema väärtusega Balti laevaremonditehasest.

Hetkel kuum