• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas suhtutakse ostu Läti pangandusturul?

  Usun, et Läti turg vajab Eesti panka. Läti kliendile tähendab meie pankade ühinemine teenindustaseme paranemist. Pankurite jaoks tähendas Hansapanga tulek Läti pangandusturule suurenevat konkurentsi, mis teeb neid muidugi ettevaatlikeks ja kahtlustavateks. Turule tuleb ju senisest tunduvalt tugevam ja kapitalirikkam võistleja, kellele lisanduvad veel meie panga kogemused Läti turul tegutsemise alal. Pärast seda, kui kirjutasime ostulepingule alla, on turu reaktsioon toimunu suhtes olnud igati positiivne.
  Ma ei ütleks, et DLB müüs ennast Hansapangale selle pärast, et me oleksime olnud mingis problemaatilises seisus. Meie otsisime koostööpartnerit oma arengu jaoks. Ma kahtlen, kas näiteks mõni raskustes olev pank oleks möödunud aasta lõpus võinud saada EBRD-lt kaks miljonit dollarit krediiti, nagu meie seda saime. Me vajame lisakapitali ja kogenud partnerit selleks, et oma tehnoloogiat, kogemusi ja kontakte täiendada.
  Meie panga kapitalist oli juba enne liitumist Hansapangaga umbes pool pärit väljastpoolt Lätit. Kohalikule kliendile ei muutu seega suurt midagi. Meie pank jääb kohalikuks pangaks, millel on rahvusvaheline taust.
  Läti turu reaktsiooni on praegu võib-olla veel vara analüüsida. Me ostsime DLB alles 1. juunil, oleme Lätis seega väga vähe olnud. Tahaks seda suhtumist muidugi ise ka näha, kuid eelnevast on jäänud mulje, et meisse suhtutakse üsna sõbralikult. DLB kliendid pole eestlaste tulekust küll heitunud. Vastupidi, paljudele on see isegi meeldinud. Ainus segane hetk oli siis, kui me veebruaris-märtsis teatasime, et võtame panga üle ja seejärel tükk aega lepingut ei sõlmitud. Siis küll tekkisid küsimused, et mida see siis tähendab.
  Läti on Eestile üldmajanduslike tegurite ja seaduste poolest sarnane. Lähedane on ka poliitiline situatsioon.
  DLB seis on muidugi kahe otsaga asi. DLB-l on palju perspektiive, aga ka mõningaid probleeme. DLB probleemiks oli see, et tal oli väga piiratud omanikering, mis kunagi ei tekita üheski pangas usaldust. 95% sellest pangast kuulus kahele firmale. Omanikud polnud suutelised lisama pangale kapitali.
  Lühiajalises perspektiivis jätkab DLB iseseisva pangana tihedas koostöös Hansapangaga. Hansapanga filiaaliks kujunemine võtab aega. Plaanist saada osalus Unibankas oleme loobunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.