Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Volvo on USA uus favoriit

  Fidelityst sai paar nädalat tagasi Volvo suurim aktsiaomanik. Fondile kuulub 24,5 miljonit aktsiat, mis vastab 5,3 protsendile kogu aktsiapakist.
  Veel kaks Ameerika aktsiafondi on oma osalust Volvos jõudsalt suurendanud, jagades firma suurimate välisosanike nimekirjas Renault' ees teist-kolmandat kohta.
  Florida Franklin Resources on ostnud juurde 4,2 miljonit Volvo aktsiat ning omab nüüd ligi 18 miljonit aktsiat, mis vastab 3,9 protsendile kogu aktsiapakist.
  Franklinist võib peatselt saada kapitali poolest Volvo suurim osanik, kui ostetakse ära Heine Securities, millele kuulub 8,6 miljonit Volvo aktsiat. Tehingu teostudes kuuluks Franklinile kokku 26,6 miljonit Volvo aktsiat.
  Ka Volvo suuruselt kolmas välisinvestor, Los Angelesi Capital Group, on oma osalust suurendanud ning omab nüüd 15,5 mln aktsiat.
  Ameerika huvi suurenemine Volvo vastu on elavdanud kauplemist ettevõtte aktsiatega New Yorgi Nasdaqi börsil.
  Elav huvi on mõjunud soodsalt aktsia kursile. Pärast järsku langust eelmise aasta viimases kvartalis on Volvo aktsia sel aastal ligi 30% võrra tõusnud ning lõi läinud nädalal uue kursirekordi 151,50 Rootsi krooniga.
  Volvo uue juhatuse strateegia, mis näeb ette kontserni kõigi sõidukitööstusega mitte seotud tegevusharude müümise ning tähelepanu koondamise autotööstusele, on tõenäoliselt leidnud ameerika investorites poolehoidu.
  Volvo juhatuse senised tehingud on näidanud, kui väärtuslikke varasid kontsern enda käes on hoidnud, millel aga autotööstusega mingit sidet ei olnud. Osa varasid on veel müümata, sh osalus firmades Pharmacia & Upjohn ning Pripps Ringnes.
  Oma suurte osaluste kaudu Volvos on ameerika investeerimisfondid saanud suurosanikeks ka tubaka- ja tikukontsernis Swedish Match. Fidelity on 5,5% aktsiatega Swedish Matchi suurim aktsionär.
  Varasem rõhuasetus telekommunikatsioonidele koos suure osalusega Ericssonis on Fidelityl asendunud põhirõhuga sõidukitööstusele. Osalus Ericssonis on investeerimisfondil aga endiselt üks olulisemaid, jäädes suuruselt teisele kohale.
  Kui Fidelity osalusele Volvos liita veel fondi 5,3% osalus Scanias ning väiksemad osalused sõidukitööstusele allhankeid sooritavates firmades, moodustavad sõidukitööstuse aktsiad ligi poole Fidelity Rootsi aktsiatest, s.o 46 protsenti. DI
 • Hetkel kuum
Disainerite liidu juht: meil on konkurentsivõime ja Eesti majanduskasvu võti
Meie disainerite võidetud auhinnad ning rahvusvahelised üritused ‒ nagu lõppev Eesti disaini nädal New Yorgis ‒ kinnitavad, et valdkond võiks anda panuse majanduskasvu saavutamiseks, kirjutab Eesti Disainerite Liidu president Ilona Gurjanova.
Meie disainerite võidetud auhinnad ning rahvusvahelised üritused ‒ nagu lõppev Eesti disaini nädal New Yorgis ‒ kinnitavad, et valdkond võiks anda panuse majanduskasvu saavutamiseks, kirjutab Eesti Disainerite Liidu president Ilona Gurjanova.
Ebakindlus intressimäärade osas langetas USA aktsiaid
Kolmapäeval USA aktsiad langesid ning sulgusid madalamal, sest investorid ootasid Nvidia tulemusi ning analüüsisid Föderaalreservi viimase koosoleku seisukohti, vahendas Yahoo Finance.
Kolmapäeval USA aktsiad langesid ning sulgusid madalamal, sest investorid ootasid Nvidia tulemusi ning analüüsisid Föderaalreservi viimase koosoleku seisukohti, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Kunman asus juhtima oma suures kahjumis joogiveefirmat
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Euroopa riigid saavad võimaluse Vene maagaasi import keelata
Alates eilsest saavad Euroopa riigid kehtestada Vene maagaasile embargo, lisaks peaks värske energiaturureformide pakett parandama vesiniku ja metaani turuletoomist.
Alates eilsest saavad Euroopa riigid kehtestada Vene maagaasile embargo, lisaks peaks värske energiaturureformide pakett parandama vesiniku ja metaani turuletoomist.
Peeter Koppel: elektriautode uudsus on kadunud, turuosa on raske edasi võita Kaubandussõjast Hiina tootjatega kaotaksid tarbijad
Elektriautode esialgne vaimustus on hakanud lahtuma, kuna elektriautode kasutusmugavus pole oluliselt kasvanud ning hinnad on oodatust aeglasemalt langenud, rääkis investeerimisspetsialist ja autohuviline Peeter Koppel.
Elektriautode esialgne vaimustus on hakanud lahtuma, kuna elektriautode kasutusmugavus pole oluliselt kasvanud ning hinnad on oodatust aeglasemalt langenud, rääkis investeerimisspetsialist ja autohuviline Peeter Koppel.
Venemaa tahab Läänemerel merepiiri muuta Tsahkna: tegemist on absurdiga
Venemaa kaitseministeerium tahab ühepoolselt muuta Soome ja Leedu lähedast merepiiri, kuna nende arvates ei vasta piirid praegustele geograafilistele oludele, Soome ekspert nimetab seda hübriidsõja vormiks.
Venemaa kaitseministeerium tahab ühepoolselt muuta Soome ja Leedu lähedast merepiiri, kuna nende arvates ei vasta piirid praegustele geograafilistele oludele, Soome ekspert nimetab seda hübriidsõja vormiks.
Raadiohommikus: Infortar ja tööstuse käekäik
Teisipäevases raadiohommikus võtame vaatluse alla esmaspäeval esimese aktsionäride üldkoosoleku avaliku ettevõttena pidanud Infortari käekäigu. Ka vaatame sisse Eesti logistikasektorisse ja mööblitootjate ning -müüjate ellu ega unusta ka puidutööstust ning katuse- ja fassaaditööde sektorit.
Teisipäevases raadiohommikus võtame vaatluse alla esmaspäeval esimese aktsionäride üldkoosoleku avaliku ettevõttena pidanud Infortari käekäigu. Ka vaatame sisse Eesti logistikasektorisse ja mööblitootjate ning -müüjate ellu ega unusta ka puidutööstust ning katuse- ja fassaaditööde sektorit.