• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Volvo on USA uus favoriit

  Fidelityst sai paar nädalat tagasi Volvo suurim aktsiaomanik. Fondile kuulub 24,5 miljonit aktsiat, mis vastab 5,3 protsendile kogu aktsiapakist.
  Veel kaks Ameerika aktsiafondi on oma osalust Volvos jõudsalt suurendanud, jagades firma suurimate välisosanike nimekirjas Renault' ees teist-kolmandat kohta.
  Florida Franklin Resources on ostnud juurde 4,2 miljonit Volvo aktsiat ning omab nüüd ligi 18 miljonit aktsiat, mis vastab 3,9 protsendile kogu aktsiapakist.
  Franklinist võib peatselt saada kapitali poolest Volvo suurim osanik, kui ostetakse ära Heine Securities, millele kuulub 8,6 miljonit Volvo aktsiat. Tehingu teostudes kuuluks Franklinile kokku 26,6 miljonit Volvo aktsiat.
  Ka Volvo suuruselt kolmas välisinvestor, Los Angelesi Capital Group, on oma osalust suurendanud ning omab nüüd 15,5 mln aktsiat.
  Ameerika huvi suurenemine Volvo vastu on elavdanud kauplemist ettevõtte aktsiatega New Yorgi Nasdaqi börsil.
  Elav huvi on mõjunud soodsalt aktsia kursile. Pärast järsku langust eelmise aasta viimases kvartalis on Volvo aktsia sel aastal ligi 30% võrra tõusnud ning lõi läinud nädalal uue kursirekordi 151,50 Rootsi krooniga.
  Volvo uue juhatuse strateegia, mis näeb ette kontserni kõigi sõidukitööstusega mitte seotud tegevusharude müümise ning tähelepanu koondamise autotööstusele, on tõenäoliselt leidnud ameerika investorites poolehoidu.
  Volvo juhatuse senised tehingud on näidanud, kui väärtuslikke varasid kontsern enda käes on hoidnud, millel aga autotööstusega mingit sidet ei olnud. Osa varasid on veel müümata, sh osalus firmades Pharmacia & Upjohn ning Pripps Ringnes.
  Oma suurte osaluste kaudu Volvos on ameerika investeerimisfondid saanud suurosanikeks ka tubaka- ja tikukontsernis Swedish Match. Fidelity on 5,5% aktsiatega Swedish Matchi suurim aktsionär.
  Varasem rõhuasetus telekommunikatsioonidele koos suure osalusega Ericssonis on Fidelityl asendunud põhirõhuga sõidukitööstusele. Osalus Ericssonis on investeerimisfondil aga endiselt üks olulisemaid, jäädes suuruselt teisele kohale.
  Kui Fidelity osalusele Volvos liita veel fondi 5,3% osalus Scanias ning väiksemad osalused sõidukitööstusele allhankeid sooritavates firmades, moodustavad sõidukitööstuse aktsiad ligi poole Fidelity Rootsi aktsiatest, s.o 46 protsenti. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.