• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uued aktsiad müüki augustis

  Eile otsustas erastamisagentuuri nõukogu panna augusti alguses avalikku müüki ASi Rakvere Lihatööstus, ASi Estel, Tamsalu EPT, ASi Tootsi Turvas ja ASi Rakvere Metsamajand vähemusaktsiad. Mitme nimetatud firma juhid ei pea oma aktsiaid huvipakkuvateks.
  Rakvere metsamajandi direktor Andres Alamets ütles, et firmas töötab praegu vaid sada töötajat. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 12 miljonit krooni ja selle aasta käive peaks tulema umbes samas suurusjärgus, märkis ta.
  «Arvan, et meie firma vähemusaktsiad ei ole avalikul müügil eriti atraktiivsed,» lausus Alamets. 75% Rakvere metsamajandi aktsiatest kuulub ASile Viru Puit.
  Tamsalu EPT tegevdirektori Aldo Simonlatseri sõnul oli 185 töötajaga ettevõtte käive möödunud aastal 22,6 miljonit krooni. Selleks aastaks plaanitakse veidi suuremat käivet. Tamsalu EPT suuraktsionär on firma oma töötajatest moodustatud AS Tamsalu E.P.T.
  Nii Alamets kui Simonlatser märkisid, et aktsiate avalik müük ei anna firmale midagi. Nende sõnul on tegemist lihtsalt poliitilise otsusega anda inimestele võimalus paigutada oma EVP-kroone aktsiatesse.
  Avalikku müüki pannakse 29% Rakvere lihatööstuse, 24% Esteli, 25% Rakvere metsamajandi, 24% Tamsalu EPT ja 49% Tootsi Turba aktsiatest. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.