12. juuni 1996 kell 22:00

Uued aktsiad müüki augustis

Eile otsustas erastamisagentuuri nõukogu panna augusti alguses avalikku müüki ASi Rakvere Lihatööstus, ASi Estel, Tamsalu EPT, ASi Tootsi Turvas ja ASi Rakvere Metsamajand vähemusaktsiad. Mitme nimetatud firma juhid ei pea oma aktsiaid huvipakkuvateks.

Rakvere metsamajandi direktor Andres Alamets ütles, et firmas töötab praegu vaid sada töötajat. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 12 miljonit krooni ja selle aasta käive peaks tulema umbes samas suurusjärgus, märkis ta.

«Arvan, et meie firma vähemusaktsiad ei ole avalikul müügil eriti atraktiivsed,» lausus Alamets. 75% Rakvere metsamajandi aktsiatest kuulub ASile Viru Puit.

Tamsalu EPT tegevdirektori Aldo Simonlatseri sõnul oli 185 töötajaga ettevõtte käive möödunud aastal 22,6 miljonit krooni. Selleks aastaks plaanitakse veidi suuremat käivet. Tamsalu EPT suuraktsionär on firma oma töötajatest moodustatud AS Tamsalu E.P.T.

Nii Alamets kui Simonlatser märkisid, et aktsiate avalik müük ei anna firmale midagi. Nende sõnul on tegemist lihtsalt poliitilise otsusega anda inimestele võimalus paigutada oma EVP-kroone aktsiatesse.

Avalikku müüki pannakse 29% Rakvere lihatööstuse, 24% Esteli, 25% Rakvere metsamajandi, 24% Tamsalu EPT ja 49% Tootsi Turba aktsiatest. ÄP

Hetkel kuum