• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tolliamet süüdistab kütusefirmat Neste maksupettuses

  Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu ütles eile, et osaliselt Nestele kuuluvast Transoili tollilaost oli vormistatud Ukrainasse 39 kütuse taasväljaveo deklaratsiooni, kütus aga Eestist välja ei läinud.
  14.--31. maini pidi vormistatud kütus piiri ületama Ikla tollipunkti kaudu, kuid ei läinud sealt välja, märkis Toomas Udu.
  Neste Oil Eesti ASi hulgimüügijuht Rain Talmar ütles, et Neste ei ole Tallinna tolliinspektuuri avastatud maksupettuse eest vastutav.
  Talmar selgitas, et firma kasutab kütuse müügil nn FCA printsiipi, mille kohaselt lähevad kauba omand ja sellest tulenevad vastutus ja õigused müügi momendist üle ostjale ja ostu garanteerinud printsipiaalile.
  Kütuse omanikuks on deklaratsioonil märgitud Soome kontserni Neste tütarfirma AS Neste Oil Eesti, kauba veo tollilaost Ikla piiripunktini garanteeris printsipiaalina AS Doltrix, kellel omakorda oli Innovatsioonipanga garantii.
  Pärast tollilaost väljaminekut ei kuulunud kaup Talmari kinnitusel enam Nestele, vaid selle uuele omanikule. Ta lisas, et ka Doltrixil peab olema leping kauba saajaga ning selle tingimused pole Nestele teada.
  Kui Doltrix ei suuda kauba taasväljavedu tõestada, peab ta ka maksud maksma, lisas Talmar.
  Kõrvale on hoitud 1 536 424 krooni aktsiisi tasumisest ja 845 680 krooni käibemaksu tasumisest, ütles Udu.
  Teisipäeval tegi toll Doltrixile, kes garanteeris väljaveo, ettekirjutuse. Juhul kui firma ei tasu ettekirjutuse näidatud makse, esitab toll nõude Innovatsioonipangale.
  ASi Estonian Transoil aktsiatest kuulub 55 protsenti Soome Neste OY-le ja 45 protsenti RE-leEesti Kütus. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.