16. juuni 1996 kell 22:00

Dvigatelile esitatud võlanõue vähenes 1,7 mln kroonini

Dvigateli rahandusdirektor Ants Pilving ütles reedel, et sõltumata võlasumma vähenemisest ei kavatse ettevõte seda kohe tasuda. Pilvingu sõnul peab uue nõude läbi töötama ja uurima selle olemust, siis selgub, kas maksta või mitte.

DTE Metallitööd vahendas metalli, millest Dvigatel tootis oma toodangut. Pilving märkis, et ettevõte pole tõepoolest metalli eest tasunud, kuid samas pole Dvigatelile omakorda tasunud tellijad, kellele toodang läks.

Toodangu saanud tellijad on Pilvingu sõnul Dvigatelile võlgu 4,5 miljonit krooni.

Pilving märkis, et kuna pretensioonid on vastastikused, sooviks Dvigatel saavutada kohtuvälist lahendust.

Seni on Dvigateli varad endiselt aresti all, mis takistab ettevõtte normaalset majandustegevust. Pilving märkis, et välisinvestorid, kes on Dvigatelis viimasel ajal käinud, on teatanud oma strateegilisest otsusest teha Dvigateliga koostööd.

«Kuigi võlanõue on vähenenud, ei saa investoritega seni lepinguid sõlmida, kuna nad soovivad selgust,» lisas ta.

Dvigateli juhatuse esimehe Ülo Pärnitsa hinnangul toob käimasolev pankrotimenetlus ettevõttele kahju kaks miljonit krooni kuus.

Dvigateli hetkeseis on Pärnitsa kinnitusel stabiilne. Maksuvõlad on tasutud, samuti töötajate palgavõlg. BNS

Hetkel kuum