• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dvigatelile esitatud võlanõue vähenes 1,7 mln kroonini

  Dvigateli rahandusdirektor Ants Pilving ütles reedel, et sõltumata võlasumma vähenemisest ei kavatse ettevõte seda kohe tasuda. Pilvingu sõnul peab uue nõude läbi töötama ja uurima selle olemust, siis selgub, kas maksta või mitte.
  DTE Metallitööd vahendas metalli, millest Dvigatel tootis oma toodangut. Pilving märkis, et ettevõte pole tõepoolest metalli eest tasunud, kuid samas pole Dvigatelile omakorda tasunud tellijad, kellele toodang läks.
  Toodangu saanud tellijad on Pilvingu sõnul Dvigatelile võlgu 4,5 miljonit krooni.
  Pilving märkis, et kuna pretensioonid on vastastikused, sooviks Dvigatel saavutada kohtuvälist lahendust.
  Seni on Dvigateli varad endiselt aresti all, mis takistab ettevõtte normaalset majandustegevust. Pilving märkis, et välisinvestorid, kes on Dvigatelis viimasel ajal käinud, on teatanud oma strateegilisest otsusest teha Dvigateliga koostööd.
  «Kuigi võlanõue on vähenenud, ei saa investoritega seni lepinguid sõlmida, kuna nad soovivad selgust,» lisas ta.
  Dvigateli juhatuse esimehe Ülo Pärnitsa hinnangul toob käimasolev pankrotimenetlus ettevõttele kahju kaks miljonit krooni kuus.
  Dvigateli hetkeseis on Pärnitsa kinnitusel stabiilne. Maksuvõlad on tasutud, samuti töötajate palgavõlg. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Riik võtab pahatahtlikud pankrotipõhjustajad pihtide vahele
Alates uuest aastast luuakse Konkurentsiameti juurde maksejõuetusteenistus, mille eesmärk on uurida seadusvastaselt tekitatud maksejõuetuse põhjuseid, suurendada võlausaldajatele tehtavate väljamaksete määra ja tagada seeläbi ausam ärikeskkond.
Alates uuest aastast luuakse Konkurentsiameti juurde maksejõuetusteenistus, mille eesmärk on uurida seadusvastaselt tekitatud maksejõuetuse põhjuseid, suurendada võlausaldajatele tehtavate väljamaksete määra ja tagada seeläbi ausam ärikeskkond.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.