19. juuni 1996 kell 22:00

McDonald's teeb panuse Leedule

McDonald's kavatseb Leedus ehitada pool miljardit dollarit maksva peakorteri.

McDonald's, mis avas äsja Leedus esimese ja Baltimaades kuuenda restorani, arvab, et Leedu on Balti riikidest suurima elanikkonna ja rohkete linnadega pers-pektiivikaim riik regioonis, vaatamata elatustaseme allajäämisele nii Eestile kui Lätile.

McDonald'si ambitsioonid Baltimaades on suured: Riias ja Tallinnas on praegu ehitamisel kaks uut restorani, kokku tuleb kolme riiki 60 restorani. Igasse restorani investeeritakse keskmiselt 1,2 mln dollarit, kusjuures investeering peab end tasa teenima kahe aastaga. McDonald'si palgal on praegu Lätis 293, Eestis 198 ja Leedus 150 inimest.

Päevas külastab hamburgerirestorane ca 700 inimest, mis McDonald'si arvates on hea näitaja. Firma väitel on praegu aeg, mil baltlased harjuvad kiirtoiduga. BNS

Hetkel kuum