26. juuni 1996 kell 22:00

Mulgi Meier lunastas Paide piimatööstuse

Vinni kinnitas, et Mulgi Meier on Paide piimakombinaadi aktsiate kontrollpaki omanik juba maikuust alates, mitte eelmisest kolmapäevast, nagu ajakirjanduses ekslikult väidetud.

Tema sõnul on selline ost esimene samm Põlva Piima, Mulgi Meieri ning Paide piimakombinaadi ühinemisel, mis peaks aset leidma juulis. Ostmise mõte oli Vinni väitel soov lihtsamini juhitida kombinaatidesse tehtavaid investeeringuid, samuti soov saada lahti süüdistustest ja halvast mainest, mis kaasnesid Paide piimakombinaadi endise tuumikinvestoriga -- ASiga Paide Piimatööstus.

Vinni ei soovinud kommenteerida ostutehingu maksumust, kuid ei lükanud samas ümber, et see summa oli 4 miljonit krooni.

Vinni ei soostunud kommenteerima ka väidet, et ASi Paide Piimatööstuse aktsionärid (kombinaadi tegevjuhtkond), kes oma aktsiad Mulgi Meierile müüsid, saavad tulevikus jätkata ettevõtte aktsionäridena.

Vinni kinnitas, et selliseid ostu-müügitehinguid ei ole veel olnud ASiga Põlva Piim.

Varem on Paide piimakombinaadi vähemusaktsio-närid eesotsas Pindi Investiga süüdistanud kombinaadi juhtkonda ning tuumikinvestorit korduvalt teadlikus ettevõtte raha kantimises oma firma arvele. Lisaks ei ole vähemusaktsionärid olnud rahul, et Paide piimakombinaat peab ise aktsiaraamatut ega registreeri seda väärtpaberite keskdepositooriumis.

Paide piimakombinaadi kontrollpaki omandas AS Paide Piimatööstus 1994. a novembris 8 miljoni krooni eest. Äripäeva andmeil maksid vähemusaktsionärid 49% aktsiate eest hiljem kokku üle 30 miljoni krooni. ÄP

Hetkel kuum