• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suured lihatööstusettevõtted on sulgenud oma tapatsehhid

  Ausna lausus, et Tartu lihakombinaadil ei tasunud ära tapatsehhi töö madalal koormusel, kui nädalas töötati vaid üks, kaks või kolm päeva. «Igaüks valib endale majanduslikult tasuvama tee,» selgitas ta ettevõtte otsust alates eilsest tapatsehh sulgeda.
  Tallinna lihatööstuse peadirektor Urmas Sannik ütles, et Tallinnas lõpetati loomade tapmine nädala eest. «Ta on meil peatatud, kuna ei ole ressurssi, mida tappa,» möönis ta.
  Sannik tõdes, et viimase kahe kuuga on ettevõtte müük võrreldes aprilliga langenud 40% 6,5 miljoniliselt kuukäibelt 5 miljonile.
  Lihakauba müügi märgatavat langust viimasel kuul tunnistas ka Adavere lihatööstuse tegevdirektor Harri Nukke, kelle sõnul käib kombinaatide vahel tugev heitlus selle peale, kes sealiha endale saab. Toormepuudusest tingituna maksavad lihavabrikud sealiha kilo eest hetkel tublisti üle. Kui veel paari kuu eest sai sealiha kätte 19 krooniga kilo, siis praegu ei alusta seakasvatajad alla 23 krooni kilo eest üldse juttugi, nentis Nukke.
  Nii Urmas Sannik kui ka Aare Ausna kinnitasid aga, et nende juhitavaid tööstusi ülemaksmine ei puuduta, kuna nemad seda ei poolda. Ausna sõnutsi kavatseb Tartu lihakombinaat senisest enam hakata liha sisse vedama Leedust, Poolast, Ungarist ja Taanist.
  Rakvere lihakombinaadi peadirektor Peeter Maspanov möönis, et kuigi üldiselt on täheldatav sigade arvu järsk kahanemine, varub Rakvere lihakombinaat endiselt kogu toorme Eestist, makstes kilo eest 20 krooni. «Me oleme arvamusel, et ülemaksmine midagi ei anna, kallima toodangu realiseerimisega võib aga tekkida raskusi,» lausus Maspanov. «Kui enam muid variante ei ole, tuleb hakata ka sisse tooma.» Maspanovi sõnul oli juuni lõpus Eestis veel 370 800 siga, prognooside kohaselt langeb sigade arv 300 000 peani.
  Rakvere lihakombinaadi juunikäive oli 45,5 mln krooni. Tartu lihakombinaadi kuukäive on püsinud stabiilselt 5 miljoni krooni juures. Tallinna ja Tartu tapatööstuste sulgemise järel jäävad arvestatavate tapatsehhidena Eestis alles Rakvere, Valga, Adavere ja Saaremaa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.