7. august 1996 kell 22:00

Tiit Vähi kiituseks

Viimasel ajal on üha rohkem põhjust valitsust ning esmajoones selle juhti, peaminister Tiit Vähit kiita.

Viimane Vähi avaldus puudutas Eesti Energia erastamist. Nimelt ei soovi ta Eesti energiamonopoli erastajana näha Soome energeetikakontserni IVO või Rootsi energeetikakontserni Vattenfall. Ehkki pisut arusaamatuks jääb Vähi taoliste hinnangute ajahetk, pole ju konkreetseid läbirääkimisi hinna üle veel alustatud, on tegemist siiski õige printsiibiga: kui tegemist on erastamisega, siis ei tohiks see tähendada ettevõtte müümist teise riigi riiklikule kapitalile. Seda juba eelkõige sel põhjusel, et erasektor on riigisektorist efektiivsem ka mujal riikides. Teine Vähile positiivset renomeed tekitav sündmus oli eurominister Endel Lippmaa lahkumine valitsusest. Valitsuse ühe tulihingelisema kaitsetollide pooldaja loobumine võitlusest näitas selgelt valitsuse kindlat seisukohta selles küsimuses. Jääb ainult loota, et Vähi annaks ka edaspidi põhjust kiituseks.

Hetkel kuum