• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubamaja aktsiad veel börsile ei lähe

  «Aktsiate börsil noteerimine on tunnetuslik küsimus. Kunagi me sinna kindlasti läheme, aga mingit kindlat aega ei tahaks veel paika panna,» lausus Tohver.
  Tohveri sõnade kohaselt ei plaani kaubamaja oma aktsiatega kaubelda börsi vabaturul, nagu seda teevad alates eilsest Saku, Norma ja Kalev.
  «Me läheme börsile, kui leiame selleks õige aja ning meie jaoks pole vahet, mis vormis see toimub. Praegu oleme veel äraootaval seisukohal. Vaatame, kuidas börsil edaspidi läheb. Kuigi me pole aktsiaid seni börsil noteerinud, ei näe me selles oma tööle mingeid negatiivseid mõjusid,» lisas Tohver.
  Väärtpaberispetsialistide arvates on aktsiate börsil noteerimisel positiivne mõju, kuna ettevõte muutub avatumaks, tema kohta käiv info kättesaadavamaks ning sellega seoses ettevõte ise potentsiaalsete investorite jaoks usaldusväärsemaks.
  HF Arenduse juhataja kohusetäitja Margus Uudam leidis, et börsile minekust hoidumine ettevõttele kasuks ei tule, kuna investorite põhitähelepanu on koondunud börsil noteeritud aktsiatele ning börsivälised jäävad paratamatult tähelepanust välja.
  Samas on Tallinna kaubamajal stabiilne kasumitootlus, mis võiks hinda kergitada, ütles Uudam.
  Hansapanga finantsturgude divisjoni aktsiaturgude osakonna juhataja Tõnu Pekk ei soovinud aktsiahinna võimalikku muutumist kommenteerida. «Meie aktsiahinna ennustamisega ei tegele,» lausus ta.
  Peeter Tohver oli oma hinnanguis optimistlik ning ütles, et kaubamaja konkurentsi ei karda. Viru ärikeskuse avamine avaldas Tohveri sõnul kaubamajale hulga klientide ligimeelitamisega kardetud negatiivse asemel positiivset mõju.
  Kaubamaja esimese poolaasta käive oli 258,4 ja maksustamiseelne kasum 14,5 mln krooni. Juulis oli ettevõtte käive 42 mln krooni.
  Kaubamaja aastakäibeks prognoosis Peeter Tohver 600 ja puhaskasumiks 28 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.