18. august 1996 kell 22:00

Ranna linnufarm kolmekordistab tootmist

ASi Tallegg direktor Ants Käsper möönis, et Tallegg on asunud aktiivselt välisinvestori otsimisele.

Käsperi sõnul soovib ta Ranna linnukasvanduse tootmismahu juba septebris viia seniselt 20 tonnilt 60 tonnile broilerilihale kuus. Sellise tootmismahu juures loodetakse Ranna ka esimest korda viimase aasta jooksul viia kasumisse.

Käsper ei soovinud aga avalikustada võimalikke välispartnereid, kellega Ranna koostööd plaanib teha, kuna asi olevat veel toores. Käsper lisas, et selle aasta sees ei tehta Ranna linnukasvandusse ühtegi suuremat investeeringut, kuna ennekõike tuleb Talleggil tagasi maksta kümme miljonit krooni, mis sai laenatud ettevõtte pankrotivara ja tootmisvarude ostmiseks.

AS Tallegg, mis on Eesti suurim linnuliha tootja, ostis suuruselt teise linnukasvatusmajandi ASi Ranna Linnukasvatus eelmisel kuul.

ASi Tallegg selle aasta esimese kuue kuu käive ulatus 80 miljoni kroonini, ettevõtte kasum ületas miljon krooni.

Hetkel kuum