• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hüvitusfond alustas investeeringuid aktsiaisse

  Hüvitusfondi esimene investeering väljapoole finantsinstitutsioone oli kümne miljoni kroonine rahapaigutus Eesti esimesse parkimishoonesse, Hüvitusfondi kõrval, Tallinnas Narva maanteel asuvasse ASi Parklamaja.
  Hüvitusfondi investeeringute osakonna projektijuht Veljo Kuusk ütles, et Hüvitusfondi põhimõtteks on toetada uusi suure potentsiaaliga ettevõtteid, kes investeerivad infotehnoloogiasse ning võimekatesse noortesse spetsialistidesse.
  Ehitusmaterjalide maaletoomise- ja hulgimüügiga tegeleva ASi Vipex aktsionäride üldkoosolek otsustas emiteerida aktsiaid nominaalväärtuses 800 100 krooni eest.
  Eile toimus ka Vipexi nõukogu koosolek, kus kinnitati uue neljaliikmelise nõukogu koosseis. Hüvitusfondi poolt kuuluvad sinna Veljo Kuusk ja Raoul Üksvärav, Vipexist nõukogu esimehena Ivo Kollo ja Peep Vallistu.
  Nõukogu liikmed kirjutasid alla protokollile, mis kinnitas aktsiaemissiooni suuruse ning tingimused.
  Veljo Kuuse sõnul otsustas Hüvitusfond omandada Vipexi aktsiaid, kuna ettevõttel on tohutu arengupotentsiaal ning perspektiivsed arengusuunad. «Ettevõtte omakapitali tootlus on kõrgem kui laenuintress,» lisas ta.
  Vipex on seadnud firma arendamisel rõhuasetuse infotehnoloogia arendamisele ja kliendibaasi täiustamisele, sõnas Ivo Kollo.
  «Hüvitusfondi näol on tegemist ühe suurema kapitaliseeritusega fondiga ning läbirääkimised nendega sujusid normaalselt. Võib öelda, et praegune olukord on läbirääkimiste tulemus,» kommenteeris Kollo aktsiate Hüvitusfondile müümise otsust.
  Kollo sõnul toimus põgusaid kohtumisi ka teiste fondidega, kuid konkreetset sisu need ei omandanud.
  Hüvitusfond omandab ühe kolmandiku + 1 Vipexi aktsiaid. Aktsiaseltsi kandmine äriregistrisse toimub koostöös Hüvitusfondiga.
  Maaletoodavate materjalide osakaal ASi Vipexi käibes on 90%, edaspidi püütakse suurendada kodumaise toodangu osakaalu.
  «Soovime, et kohalikud tootjad oleksid paremini esindatud, aga nende senine müügistrateegia meid kahjuks ei rahulda,» lausus Kollo.
  ASi Vipex aktsiakapital on 1,6 miljonit krooni. Firma 1995. aasta netokäive oli 44,2 miljonit krooni ja puhaskasum 699 000 krooni.
  Hüvitusfondi põhikapitali suurus 19. augusti seisuga oli 708,7 miljonit krooni. Netoinvesteeringute summa oli 775 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.