• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsis on ajaleheturg kitsaks jäänud

  Mullu langesid peamiselt suurenenud trükikulude tõttu Rootsi päevalehtede kasumid rekordiliselt madalale tasemele, 1996. aastal mured jätkuvad.
  Rootsi meediaperekonnale Bonniers kuuluva Mariebergi kasum käesoleva aasta esimesel poolaastal oli vaid 75 miljonit Rootsi krooni (11,36 miljonit dollarit) võrrelduna 350 miljoni krooniga aasta tagasi. Ärikahjum oli esimesel poolaastal 198 miljonit krooni, võrrelduna 493 miljoni krooniga 1995. a esimesel poolel.
  Kompanii ise süüdistas tagasiminekus ajalehetöötajate streike, vähenenud reklaamitulusid ning suurenenud trükikulusid.
  Mariebergi mõlemad suuremad lehed, õhtuleht Expressen ja Dagens Nyheter, teatasid majandusnäitajate langusest. Marieberg omab osalust ka Läti, Soome, Poola ja Norra väljaannetes ning meediagruppides.
  Kompanii on alustanud suuri ümberkorraldusi, mille hulka kuulub ka 500 töötaja vallandamine, mis võrdub 20 protsendiga kogu töötajaskonnast.
  Kokku võib ümberstruktureerimine maksma minna 350 miljonit krooni, mille võrra vähenevad 1996. aasta tulud.
  Ohustatud ei ole aga üksnes Mariebergi väljaanded. Ka rivaaliks olev Svenska Dagbladet on oma leheküljed ümber kujundanud, et lugejaid säilitada. Seegi leht on majandusraskustes ning lõpetab aasta tõenäoliselt kahjumiga. Turul liiguvad kuuldused, et ka Dagbladet vähendab töötajate arvu.
  Ajalehed on kaitsesse surunud ka mullu turule tulnud uus rivaal, tasuta ajaleht Metro, mis kuulub kontsernile Kinnevik AB.
  Metro lööb üle lugejaid ning kahandab teiste lehtede reklaamitulu. Metro trükiarv on hetkel 260 000, septembris hakkab ilmuma ka Weekend Metro. Ajaleht on võitnud lugejate hulgas kiiresti populaarsuse pakkudes huvitavat uudistevalikut, meelelahutust ning reklaamkuulutusi.
  REUTER-ÄP-STT-ETA-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.