• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu linnapea kohale kandideerijad selguvad

  Isamaaliit on esitanud Tartu linnapea kandidaadiks riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Tõnis Lukase ja keskerakond maaelu arengu instituudi direktori Jüri Ginteri. Mõõdukaid ning ettevõtlikke naisi ühendav valimisliit EDA toetavad Tartu ülikooli sotsiaalpoliitika korralist professorit, endist sotsiaalministrit Marju Lauristini, valimisliidu Tartu 2000 tõenäoline kandidaat on praegune linnapea Väino Kull. Kokku on Tartus kohalikele valimistele registreerunud üle kümne valimisliidu ja erakonna.
  Neinar Seli on kuulutanud, et Tartu tulevik seisneb ettevõtlusele soodsa arengukliima loomises. «Kui areneb ettevõtlus, laekub linna eelarvesse rohkem üksikisiku tulumaksu, tuleb juurde töökohti ja inimesed saavad suuremat palka,» loetles Seli ettevõtluse arengu plusse. «Tuleb kiirendada ka maareformi, tänu millele laekuks linnakassasse samuti lisaraha.»
  Seli peab oluliseks, et mitmed keskasutused võiksid Tallinna asemel Tartus olla. «Näiteks võiks keskkonnaministeeriumi ületoomist alustada metsaametist,» leidis Seli.
  Seli on ASi Rondam omanik, ASi Estiko ja ASi Wermo suuraktsionär, samuti ASi Salvest, Haapsalu hotelli jt firmade aktsionär.
  Jüri Ginter kavatseb linnapeana toetuda ausale ärile. «Linna pakutavad ehitustööd peavad eranditult läbima vähempakkumise korra, mitte sahkerdatama tuttavatele,» kinnitas Ginter. Ühe sahkerdamise näitena nimetas Ginter paar aastat tagasi ehitatud Alexela bensiinijaama ja aasta tagasi ehitatud Statoili bensiinijaama Tartus.
  «Igasugune info Tartu majandamistingimuste kohta peab olema kättesaadav ka neile, kellel pole otsekontakte linnavalitsusega,» lisas Ginter.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.