28. august 1996 kell 22:00

Tartu linnapea kohale kandideerijad selguvad

Isamaaliit on esitanud Tartu linnapea kandidaadiks riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Tõnis Lukase ja keskerakond maaelu arengu instituudi direktori Jüri Ginteri. Mõõdukaid ning ettevõtlikke naisi ühendav valimisliit EDA toetavad Tartu ülikooli sotsiaalpoliitika korralist professorit, endist sotsiaalministrit Marju Lauristini, valimisliidu Tartu 2000 tõenäoline kandidaat on praegune linnapea Väino Kull. Kokku on Tartus kohalikele valimistele registreerunud üle kümne valimisliidu ja erakonna.

Neinar Seli on kuulutanud, et Tartu tulevik seisneb ettevõtlusele soodsa arengukliima loomises. «Kui areneb ettevõtlus, laekub linna eelarvesse rohkem üksikisiku tulumaksu, tuleb juurde töökohti ja inimesed saavad suuremat palka,» loetles Seli ettevõtluse arengu plusse. «Tuleb kiirendada ka maareformi, tänu millele laekuks linnakassasse samuti lisaraha.»

Seli peab oluliseks, et mitmed keskasutused võiksid Tallinna asemel Tartus olla. «Näiteks võiks keskkonnaministeeriumi ületoomist alustada metsaametist,» leidis Seli.

Seli on ASi Rondam omanik, ASi Estiko ja ASi Wermo suuraktsionär, samuti ASi Salvest, Haapsalu hotelli jt firmade aktsionär.

Jüri Ginter kavatseb linnapeana toetuda ausale ärile. «Linna pakutavad ehitustööd peavad eranditult läbima vähempakkumise korra, mitte sahkerdatama tuttavatele,» kinnitas Ginter. Ühe sahkerdamise näitena nimetas Ginter paar aastat tagasi ehitatud Alexela bensiinijaama ja aasta tagasi ehitatud Statoili bensiinijaama Tartus.

«Igasugune info Tartu majandamistingimuste kohta peab olema kättesaadav ka neile, kellel pole otsekontakte linnavalitsusega,» lisas Ginter.

Hetkel kuum