• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalev ostis 1/4 Leedu kommitehasest

  Esmaspäeval, 9. septembril kaubeldi börsil 7 ja börsi vabaturul 6 väärtpaberiga. Tehinguid tehti vastavlt 70 ja 52 ning päevakäibed olid 6 992 281,1 krooni ja 2 472 484,45 krooni. Tallinna börsi indeks TALSE langes 0,17%, 97,79 punktile.
  Kõige suuremat segadust põhjustas eile Kalev. Toimunud pressikonverentsil tegi tehase juhtkond teatavaks, et Eesti suurim maiustustetootja ostis septembri algul 12 mln kr eest 25,5% Leedu suurima maiustustetootja Vilniaus Pergale aktsiatest.
  Peale uudise teatavaks saamist hakkasid Kalevi aktsia ostu-müüginoteeringud langema. Õhtuks jäid noteeringud püsima tasemel 320--324 kr. Maaklerid olid suures osas siiski arvamusel, noteeringute langust ei põhjustanud mitte niivõrd avaldatud uudis, kui lihtsalt Kalevi aktsia kaootiline kauplemine ja müügipakkumuste ülekaal. Ettevõtte aastakasumiks proognoosis Kalevi juhtkond 18 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.