23. september 1996 kell 22:00

Pressifotograafid koostavad Tallinna esindusalbumit

Üritusest Päev Tallinnas võtab reprokeskuse direktori Jüri Vendelini ütlusel osa 27 pressifotograafi, kellest pooled esindavad väljaspool Eestit ilmuvaid väljaandeid. Vendelini ütlusel osalevad fotoalbumi koostamisel teiste hulgas osa Spiegeli, Reuteri, ITAR-TASSi ning mitmele Soome ja Leedu väljaandele kaastööd tegevad fotograafid. Fotograafide tasu töö eest on sümboolsed 50 dollarit, ütles Vendelin.

Reprokeskuse direktori sõnutsi on valmiva albumi eesmärk kajastada Tallinna elu sellisena, nagu see on. Vaid 3000 eksemplari suuruse tiraazhiga album on mõeldud Vendelini ütlusel esindusalbumiks, mille trükikogusest poole saab endale Tallinna linnavalitsus. Vendelini kinnitusel võtab linnavalitsus enda kanda osa albumi umbes 300 000 krooni suurusest eelarvest. Üle poole eelarvest loodetakse katta albumisse müüdavast reklaamist ning sponsorite abiga. Ürituse eelarve koos majutuskulude ja päevarahadega on Vendelini ütlusel ligi pool miljonit krooni.

Täna on igal pressifotograafil aega teha päeva jooksul kaadreid korraldajate antud teemal, hiljem valitakse albumi tarvis välja kümme sobivamat. Teemad hõlmavad Vendelini ütlusel nii Tallinna ööelu ja tavainimesi kui ka majandust, meediat, omavalitsust ning presidenti. Lisaks elukutselistele võivad üritusest piltnikuna osa võtta ka linnakodanikud, kinnitas Vendelin.

Hetkel kuum