Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millistest eelistustest lähtub teie firma panga valikul?

  - Kuna meie ettevõte on Eesti üks suuremaid, siis me püüame suhelda ka nendega, kes on omal alal suurimad. Põhjus, miks suur tahab suurega suhelda, on see, et suurel on suured rahakäibed. Väikesel pangal on omad limiidid -- ta ei saa mingeid suuremaid tehinguid üldse teha. Teine kriteerium on usaldusväärsus. Kindlasti ei taha me raha hoida seal, kus see on seotud täiendava riskiga. Kolmas on pakutavad teenused ja tooted. Lähtuvalt ettevõtte suurusest on meil palju kontosid ühes ja samas pangas.
  Et me mingit panka aktiivselt kasutaksime, see eeldab spetsiaalse teenuse osutamist, mida nimetatakse kontsernikontoks. Selle abil on võimalik saada ülevaadet ja juhtida raha ettevõtte erinevate kontode vahel, pangasiseselt raha üle kandmata.Tallinna Sadam on olnud Hansapanga klient juba pikka aega -- siin tuleb juba ka traditsioon mängu. Viimane kriteerium on kliendisõbralikkus, lähedus ja toimingute mugavus.
  - Oma tegevusspetsiifikast lähtuvalt on meile märksõna number üks panga laenutegevus: intress, laenulimiidi võimalik suurus jm. Teenuste osas pankadel eriti suurt lahknevust ei ole. Meie jaoks on oluline info liikumine läbi pankade kliendilt meieni -- et see toimuks võimalikult lihtsalt.
  - Hansapank tundub kõige suurem ja turvalisem, kõige liberaalsema maailmakäsitlusega. Hansa on Euroopas nii kõva nimi, et Hansapanka võib Eestimaal kehvasti teha, aga eurooplased ikka aktsepteerivad seda. Kõik sellised salapärased Lääne-Eesti pangad -- eurooplane ei suuda seda korralikult väljagi öelda.
  - Kasutame Hansapanga ja Ühispanga teenuseid. Me ei pea põhimõtteliselt õigeks ettevõtte kogu raha hoidmist ühes pangas. Kui ühega midagi ikka juhtub, selleks oleme riski lihtsalt jaganud. Ega meist keegi pole mitte millegi eest lõpmatuseni kaitstud.
  Tegelikult tehti otsused pangas arvete avamise kohta siis, kui Eesti alles iseseisvus ja ka pangad ei olnud eriti tugevad. Nüüd on olukord panganduses muidugi teine.
  Mõlemal pangal on omad tugevad ja mõnes mõttes ka nõrgemad küljed. Me teeme oma ülekanded arvutitega, informatsioon liigub meie ja panga vahel üldiselt kiiresti. Meil on väga palju ülekandeid läänest Eestisse ja Eestist läände -- need võiksid toimuda lihtsalt kiiremini. Me saame aru, et on olemas normatiivid ja nad peavad nendest kinni, sest see on neile kasulik -- Lääne pangad teevad samamoodi -- aga see ei pea meile just meeldima. Üldiselt oleme rahul. Pole olnud vajadust kaaluda, kas otsida mingit kolmandat varianti.
 • Hetkel kuum
Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Enefit Greeniga kaubeldi rohkem kui teiste aktsiatega kokku
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Leedu valitsus kavatseb ajutist pangamaksu pikendada Mullu koguti 250 miljonit
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.