15. oktoober 1996 kell 22:00

Koalitsioon lõhki

Eilses Eesti Päevalehes esineb peaminister Tiit Vähi üllatava rünnakuga reformierakonna ministrite aadressil. Üllatavaga sellepärast, et kuigi lahkhelid koalitsioonis on aeg-ajalt kõneaineks, pole keegi julgenud nii jõuliselt oma seisukohta välja öelda. Ikka püütakse nägu teha, et väike nägelemine valitsuses tuleb ainult kasuks.

Nüüd on ilmselt valimiste eel lüüasaamiskartuses peaminister otsustanud hinge pealt kõik ära rääkida. Ta osutab välisminister Siim Kallasele, siseminister Märt Raskile, sotsiaalminister Toomas Vilosiusele, majandusminister Andres Lipstokile ja haridusminister Jaak Aaviksoole kui saamatutele mehehakatistele, kes oma tööga hakkama ei saa.

Kahjuks on Tiit Vähi taoline avaldus enne valimisi pisut kummaline ja võib bumerangina tema enda pihta tagasi lennata. Võib-olla kardab ta tõesti, et koonderakond saab valimistel armetult lüüa. Või on peaminister valitsemisest tüdinenud ja loodab nii reformierakonnale teene teha?

Hetkel kuum