• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FIM jätkas langust

  Aasia turgudel veidi tugevnenud dollar langes eile Euroopas taas 12,15 kroonini, s.o sama madalale kui päev varem. Nimetatud nivoost on kujunenud tugev toetusala, millest kurss läbi ei kuku. Tööpäeva lõpul oli USD veidi tugevam, 12,18 krooni.
  Langevat trendi jätkasid eile Soome mark ja Rootsi kroon. FIM odavnes üle tähtsa kursi 3 FIM/DEM, kroonides umbes 2,665ni. Mäletatavasti seoti FIM Euroopa vahetuskursimehhanismiga 3,04 FIM/DEM juures, mille poole ongi kurss hakanud liikuma. SEKi kursiks oli eile õhtul ca 1,85 krooni. Helsingi börs tegi eile umbes poole üleeile kaotatust tagasi, tõustes 0,7%, 2248 punktini. Hansapanga aktsia tõusis 50 penni, 40,50 margani ehk 107,93 kroonini, käive oli 7200 aktsiat. Ühispanga aktsia tõusis 12 penni võrra 8,32 margani ehk 22,17 kroonini. Tehingute maht oli 9500 aktsiat. Stockholmi börsil eile langus jätkus 2137 punktini, kella viieks oldi miinuses 0,2%.
  Rubla langus oli taas kaks punkti 5441 rublani dollarist. Ametlik kurss on 5444 RUR/USD.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.