• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  6. oktoober - 1. november 1991

  Tselluloosi- ja paberitööstus on Eestile alati olnud üks sobivaid ja tähtsaid tööstusharusid. Ilmselt peab see nii jääma ka edaspidi. Samal ajal seisab kaks meie selle ala tootmiskeskust -- aktsiaselts Tallinna Paber ning Kehra tselluloosi- ja paberikombinaat -- küsimuse ees: kuidas edasi elada. Nende ettevõtete saatusest lähiaastail sõltub kogu EV varustamine tselluloosi ja paberitoodetega. Eesti metsatööstuse kontserni paberitööstuse direktori Madis Joosti arvates 5--10 aasta jooksul muutub tselluloosi ja paberi tootmine Eestile strateegilise tähtsusega tööstusharuks.
  EV riikliku tolliameti peadirektor Mati Jürgens teatas, et koostöö NLi tollikomiteega jätkub asjalikus vaimus. Kõige alus on see, et Moskva aktsepteerib tingimusteta Eesti tolli iseseisvust.
  Esialgu ajab Eesti toll läbi vene keelega, veel pole ka oma tollitempleid. Hr Jürgens ütles tolliasjade kohta üldisemalt, et igav ei hakka: iga päev toob kaasa üllatusi ja inimesed õpivad töö käigus.
  Mis puutub kauaoodatud EV tollieeskirjadesse, siis neid veel pole.
  Viru hotelli julgeolekutalituse ülem olevat vastanud ühe Rootsi ajakirjaniku küsimusele, miks ta ei puhasta hotelli prostitutsioonist ja maffiast, et siis võiks hotelli kinni panna. Ilma lõbutüdrukuteta ei oleks turiste, ilma maffiata julgeolekul tööd! Nii et lõbutüdrukud ja maffia on vajalikud! Tegelikult on asi vastupidi. Viru hotelli viimaste aastate allakäik hirmutab ära palju rohkem turiste, kui ta neid juurde toob.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.