31. oktoober 1996 kell 22:00

6. oktoober - 1. november 1991

Tselluloosi- ja paberitööstus on Eestile alati olnud üks sobivaid ja tähtsaid tööstusharusid. Ilmselt peab see nii jääma ka edaspidi. Samal ajal seisab kaks meie selle ala tootmiskeskust -- aktsiaselts Tallinna Paber ning Kehra tselluloosi- ja paberikombinaat -- küsimuse ees: kuidas edasi elada. Nende ettevõtete saatusest lähiaastail sõltub kogu EV varustamine tselluloosi ja paberitoodetega. Eesti metsatööstuse kontserni paberitööstuse direktori Madis Joosti arvates 5--10 aasta jooksul muutub tselluloosi ja paberi tootmine Eestile strateegilise tähtsusega tööstusharuks.

EV riikliku tolliameti peadirektor Mati Jürgens teatas, et koostöö NLi tollikomiteega jätkub asjalikus vaimus. Kõige alus on see, et Moskva aktsepteerib tingimusteta Eesti tolli iseseisvust.

Esialgu ajab Eesti toll läbi vene keelega, veel pole ka oma tollitempleid. Hr Jürgens ütles tolliasjade kohta üldisemalt, et igav ei hakka: iga päev toob kaasa üllatusi ja inimesed õpivad töö käigus.

Mis puutub kauaoodatud EV tollieeskirjadesse, siis neid veel pole.

Viru hotelli julgeolekutalituse ülem olevat vastanud ühe Rootsi ajakirjaniku küsimusele, miks ta ei puhasta hotelli prostitutsioonist ja maffiast, et siis võiks hotelli kinni panna. Ilma lõbutüdrukuteta ei oleks turiste, ilma maffiata julgeolekul tööd! Nii et lõbutüdrukud ja maffia on vajalikud! Tegelikult on asi vastupidi. Viru hotelli viimaste aastate allakäik hirmutab ära palju rohkem turiste, kui ta neid juurde toob.

Hetkel kuum