13. november 1996 kell 22:00

Eelarve paisub 40 mln krooni võrra

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Olev Raju sõnul läksid paljud ettepanekud komisjonis läbi. Üllatusi ligemale 150 parandusettepaneku seas Raju sõnul ei leidunud. «Kõige üllatavam minu jaoks oli Heiki Nestori ettepanek võtta rahuvalvekompaniilt 16 miljonit krooni.»

Paljud eelarve parandamise ettepanekud olid Raju sõnutsi esitatud teistkordselt ja komisjon, kes juba varem oli need jätnud heaks kiitmata, ei kiitnud neid Raju kinnitusel heaks ka seekord.

«Väikesi summasid sai kaunis palju ringi tõstetud,» lausus Raju. Suurendati Raju sõnul käibemaksu prognoositavat laekumist. Arvestati, et raha on väga vaja ja käibemaksu osas varu peaks olema, selgitas Raju.

Rahanduskomisjon ei arutanud sotsiaalküsimusi, kuna eelnevalt soovib Raju enda sõnul kohtuda sotsiaalministri ja riigikogu sotsiaalkomisjoniga. «Neil on väga huvitavad ja keerulised ettepanekud,mis nõuavad sisulist lähenemist,» põhjendas Raju.

Muu hulgas arutatakse ettepanekut jätkata raviasutuste kommunaalkulude tasumist riigieelarvest, millest praeguse projekti järgi on järgmisel aastal loobutud.

Riigieelarve seaduse eelnõu teine lugemine jätkub riigikogus 20. novembril.

Hetkel kuum