• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu tööstus taotleb maksuviiviste kustutamist

  Leedu suuremate ettevõtete juhid taotlevad mulluste maksuviiviste mahakandmist. Töösturite konföderatsiooni presiidium otsustas analüüsida maksuvõlgnevusi ning esitada uuele valitsusele oma ettepanekud.
  Enne parlamendivalimisi teatas töösturite konföderatsioon oma poolehoiust konservatiividele ning kirjutas alla ka sellekohasele memorandumile.
  Valitsus on juba maha kandnud maksude hilinemise pealt arvutatud viivised aastatel 1992--1994, juhul kui ettevõtte tasus riigimaksud raha, aktsiate või varaga. Varaga arveldamine lõppes mõni aeg tagasi, aktsiatega võivad ettevõtted oma võlgu maksta 1. detsembrini.
  Selle aasta jaanuris moodustas ettevõtete võlg riigieelarvele 512 miljonit litti (1,5 mld krooni), viivised aastatel 1992--1995 maksmata jäetud võlgade pealt moodustasid 617 miljonit litti (1,9 mld krooni). Neist 400 miljonit (1,2 mld krooni) on tööstusettevõtete võlg.
  7. novembriks oli valitsus teinud 12 määrust tööstusettevõtete maksuviiviste mahakandmisest kokku 291 miljoni liti (873 mln krooni) ulatuses.
  Tööstus- ja kaubandusministeeriumi andmeil on kõigil ettevõtetel kokku kantud maha 310 miljonit litti (930 mln krooni) viivist. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.