21. november 1996 kell 22:00

Leedu tööstus taotleb maksuviiviste kustutamist

Leedu suuremate ettevõtete juhid taotlevad mulluste maksuviiviste mahakandmist. Töösturite konföderatsiooni presiidium otsustas analüüsida maksuvõlgnevusi ning esitada uuele valitsusele oma ettepanekud.

Enne parlamendivalimisi teatas töösturite konföderatsioon oma poolehoiust konservatiividele ning kirjutas alla ka sellekohasele memorandumile.

Valitsus on juba maha kandnud maksude hilinemise pealt arvutatud viivised aastatel 1992--1994, juhul kui ettevõtte tasus riigimaksud raha, aktsiate või varaga. Varaga arveldamine lõppes mõni aeg tagasi, aktsiatega võivad ettevõtted oma võlgu maksta 1. detsembrini.

Selle aasta jaanuris moodustas ettevõtete võlg riigieelarvele 512 miljonit litti (1,5 mld krooni), viivised aastatel 1992--1995 maksmata jäetud võlgade pealt moodustasid 617 miljonit litti (1,9 mld krooni). Neist 400 miljonit (1,2 mld krooni) on tööstusettevõtete võlg.

7. novembriks oli valitsus teinud 12 määrust tööstusettevõtete maksuviiviste mahakandmisest kokku 291 miljoni liti (873 mln krooni) ulatuses.

Tööstus- ja kaubandusministeeriumi andmeil on kõigil ettevõtetel kokku kantud maha 310 miljonit litti (930 mln krooni) viivist. BNS

Hetkel kuum