25. november 1996 kell 22:00

Ärikohtumisele Berliini jõuab mugavalt põhjamaalaste abiga

Finnairi, SASi ja Lufthansa piletid on ühes hinnas, ent otsustamisel peaks sõltuvalt sõidu eesmärgist vaatlema lennutingimusi. Ärikohtumisele kiirustajal, kes ei soovi lennata äriklassis, on kasulik valida Finnairi või SASi lend, mille varahommikune väljumine lubab jõuda õigeks ajaks sihtpunkti. Õhtul lahkub lennuk aga piisavalt hilja.

Estonian Airi/KLMi reis Tallinnast Berliini on samuti ärimeestele kellaajaliselt soodne, ent pilet on eespool nimetatutest kallim ja lend kestab kauem.

Nii Finnairi, SASi , Estonian Airi/KLMi kui Lufthansa tabelilahtris märgitud piletite puhul tuleb viibida sihtpunktis minimaalselt öö vastu pühapäeva.

Finnairi pilet kehtib kolm kuud ning kuupäeva muutmine maksab 50 dollarit. Helsingis on lubatud peatus. Kuni 12aastased sõidavad poole odavamalt, kuni 24aastastele on spetsiaalhind 4000 krooni.

SASi pilet kehtib kuus kuud, kuid muutusi teha ei tohi. Sellegi kompaniiga saavad kuni 12aastased poole hinnaga ning noortele maksab eritingimustega pilet 3920 krooni.

Lufthansa tingimused on kõige jäigemad: pilet kehtib kolm kuud ja muutused pole lubatud. Ka hinnaalandust on vähem, lastele 50protsenti ja 12--24aastastele 15protsenti

Malevi puhul pole minimaalset kohaloleku nõuet, maksimaalne on üks aasta. Kuupäevade muutmine on lubatud ning Budapestis võib teha peatuse. Siin tuleb juurde arvestada Helsingisse sõidu kulud kuni 1300 krooni. 50protsendise hinnaalandusega saavad lennata lapsed.

Estonian Airi/KLMi Berliini-pilet kehtib maksimaalselt kolm kuud. Kuupäeva muutmine maksab 80 dollarit ja Amsterdamis võib teha peatuse. Lastele saab osta 33% odavama pileti.

Berliini lennates võiks teada ka pisiasju, mis küll rahakotti ei röövi, ent võivad tulla ootamatult. Edasi-tagasipileti puhul lisandub Berliini lennuvälja maks 19 Saksa marka (152 krooni). Veel kehtivad maksud võimalikes transiitlinnades: Frankfurdis iga õhkutõusmine 8 Saksa marka (64 krooni); Stockholmis üle 24tunnise peatuse korral 11 Rootsi krooni (20 krooni) ühe peatuse kohta; Kopenhaagenis üle 24tunnise peatuse puhul 65 Taani krooni (135 krooni). Budapest nõuab iga õhkutõusmise eest 1065 forintit (ca 84 krooni) ning Amsterdam üle 24tunnise peatumise korral 8 kuldnat (57 krooni).

Rong on kõige aeglasem, ent odavaim. Ca 1200kroonise pileti puhul on arvestatud minimaaltingimusi. Saksamaale sõitmisel tasub uurida soodusvariante. Näiteks kaks koosreisivat täiskasvanut saavad Berliini ja tagasi 4670 krooni eest. Kui ühe täiskasvanud reisijaga on kaasas alla 16aastane laps, maksab nende edasi-tagasi sõit 3900 krooni. Kuueliikmelisele grupile antakse hinnasoodustust ca 30% täiskasvanu hinnast. Noorsoo hind on ühel suunal 965 krooni, edasi-tagasi 1895 krooni.

Eurolines'i buss sobib sõitjaile, kes on nõus ööpäeva bussis veetma. 5--12aastastele antakse hinnasoodustust 50%, noortele vanuses 13--26 aastat 10%

Hetkel kuum