28. november 1996 kell 22:00

Halb üllatus oravaparteilt

Eile teatas Eesti maarahva erakonna (EME) peasekretär Andres Varik uudisteagentuuri ETA vahendusel, et reformierakond on viimastel päevadel otsinud tõsiselt kontakti EMEga ja pakkunud neile mitmesuguseid koostöövõimalusi, juhul kui EME loobub jätkamast Tiit Vähi valitsuses.

Variku hinnangul tundus reformierakonna juhtpoliitikute poolt eravestluses pakutud perspektiiv esialgu vägagi roosiline, sest reformierakond väitis end olevat valmis seadma sisse kaitsetolle ja suunama viis protsenti riigieelarvest põllumajandusse. Kuna aga tollide kehtestamisega on nõustunud ka koonderakond, siis ei võtnud maamehed oravapoiste juhtide pakkumist vastu.

Äripäev on reformierakonnas pettunud, sest EME-le tehtud koostööpakkumusega näitasid reformierakondlased, et sarnaselt mitmele teisele erakonnale on ka nende erakond võimu nimel nõus unustama oma varasemad põhimõtted ja seisukohad.

Hetkel kuum