2. detsember 1996 kell 22:00

Aafrikas võib ka turvaliselt puhata

Kuna Lõuna-Aafrika Vabariik on üks maailma unikaalsemaid turismisihtpunkte, peaks seal kasutama kõiki puhkamise võimalusi, mitte külastama vaid ühte linna.

Tallinnast LAVi pealinna Johannesburgi kulgeb väga hea lennuühendus Frankfurdi kaudu, mistõttu on mugav alustada Aafrika-reisi just viimasest. Johannesburg on kuulus heade hotellide, suurepäraste restoranide ja ostukeskuste poolest. Kindlasti tasub külastada Africana muuseumi, Johannesburgi kunstigaleriid ning loomaaeda.

Johannesburgist nelja autosõidu tunni kaugusel asub Krugeri rahvuspark, mis on LAVi suurim looduskaitseala. Pargis majutatakse 14 erineva tasemega laagrisse, kus leiab peavarju ka kõige nõudlikum külastaja.

Väga oluline on meeles pidada, et rahvuspark suletakse kell 18 ning selleks ajaks peavad külastajad olema laagris või pargi territooriumilt lahkunud. Reegli rikkumine võib saada eluohtlikuks, sest loomad liiguvad ju vabalt, olles ka ehmatusest valmis ründama. Nii tuleb pargi eeskirju rangelt täita.

Tähelepanu väärib kindlasti ka Johannesburgis 170 km loodes asuv Sun City --Lõuna-Aafrika Las Vegas kõrgklassi hotellide, kasiinode, ekstravagantsete lõbustusasutuste ja kuulsate golfiturniiridega.

Pärast ringsõitu Johannesburgi ümbruses soovitaksin veeta mõnusa nädala kuskil mererannal, milleks sobib ideaalselt näiteks surfijate paradiisiks kutsutud Durban. Durban on üks kiiremini kasvav linn Aafrikas ning seal asub ka mandri enim kasutatav sadam. Niiske troopiline kliima, aastaringne päikesepaiste ja rannad teevad Durbanist ideaalse puhkuseveetmise paiga.

Keskmisest jõukam ja laia silmaringiga eestlane on avastanud Lõuna-Aafrika Vabariigi puhkusesihtpunktina viimasel paaril aastal. LAV on turvaline, Aafrika riikidest ka tsiviliseeritum.

LAVi sõidu teevad kalliks lennupiletid, mis kõige karmimatel, ent soodsaimatel tingimustel maksavad alates 15 500 kroonist. Sel juhul on tegemist Lufthansa lennuga läbi Frankfurdi ja ööbimine vahepeatuses tuleb lisaks arvestada.

Hotellide hinnad peaksid lennupiletiga võrreldes olema üsna taskukohased: kahetärnihotellis maksab kahene tuba alates 700 kroonist. Kahekohaline lukstuba maksab alates 2700 kroonist.

Hetkel kuum