• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aafrikas võib ka turvaliselt puhata

  Kuna Lõuna-Aafrika Vabariik on üks maailma unikaalsemaid turismisihtpunkte, peaks seal kasutama kõiki puhkamise võimalusi, mitte külastama vaid ühte linna.
  Tallinnast LAVi pealinna Johannesburgi kulgeb väga hea lennuühendus Frankfurdi kaudu, mistõttu on mugav alustada Aafrika-reisi just viimasest. Johannesburg on kuulus heade hotellide, suurepäraste restoranide ja ostukeskuste poolest. Kindlasti tasub külastada Africana muuseumi, Johannesburgi kunstigaleriid ning loomaaeda.
  Johannesburgist nelja autosõidu tunni kaugusel asub Krugeri rahvuspark, mis on LAVi suurim looduskaitseala. Pargis majutatakse 14 erineva tasemega laagrisse, kus leiab peavarju ka kõige nõudlikum külastaja.
  Väga oluline on meeles pidada, et rahvuspark suletakse kell 18 ning selleks ajaks peavad külastajad olema laagris või pargi territooriumilt lahkunud. Reegli rikkumine võib saada eluohtlikuks, sest loomad liiguvad ju vabalt, olles ka ehmatusest valmis ründama. Nii tuleb pargi eeskirju rangelt täita.
  Tähelepanu väärib kindlasti ka Johannesburgis 170 km loodes asuv Sun City --Lõuna-Aafrika Las Vegas kõrgklassi hotellide, kasiinode, ekstravagantsete lõbustusasutuste ja kuulsate golfiturniiridega.
  Pärast ringsõitu Johannesburgi ümbruses soovitaksin veeta mõnusa nädala kuskil mererannal, milleks sobib ideaalselt näiteks surfijate paradiisiks kutsutud Durban. Durban on üks kiiremini kasvav linn Aafrikas ning seal asub ka mandri enim kasutatav sadam. Niiske troopiline kliima, aastaringne päikesepaiste ja rannad teevad Durbanist ideaalse puhkuseveetmise paiga.
  Keskmisest jõukam ja laia silmaringiga eestlane on avastanud Lõuna-Aafrika Vabariigi puhkusesihtpunktina viimasel paaril aastal. LAV on turvaline, Aafrika riikidest ka tsiviliseeritum.
  LAVi sõidu teevad kalliks lennupiletid, mis kõige karmimatel, ent soodsaimatel tingimustel maksavad alates 15 500 kroonist. Sel juhul on tegemist Lufthansa lennuga läbi Frankfurdi ja ööbimine vahepeatuses tuleb lisaks arvestada.
  Hotellide hinnad peaksid lennupiletiga võrreldes olema üsna taskukohased: kahetärnihotellis maksab kahene tuba alates 700 kroonist. Kahekohaline lukstuba maksab alates 2700 kroonist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.